پایگاه خبری - تحلیلی
 
آخرین مطالب
 
پیوندهای روزانه
درگیریهای پس از پیروزی ترامپ در آمریکا

طرفداران و مخالفان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا بعد از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا، مقابل کاخ سفید تجمع کردند و با یکدیگر درگیر شدند.

 

شبکه «راشاتودی» گزارش کرد که طرفداران ترامپ و معترضان به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با تجمع مقابل کاخ سفید، با یکدیگر درگیر شدند و به یک دیگر توهین کردند.

 

طبق این گزارش، گروههای ضدترامپ شعار می‌دادند: «دونالد ترامپ، اینجا (کاخ سفید) خانه خود نیست و «لعنت به تو ترامپ». حامیان وی نیز در حالیکه راهپیمایی می‌کردند، فریاد می‌زدند: «ایالات متحده آمریکا، ایالات متحده آمریکا».

 

مأموران پلیس به دنبال بالا گرفتن تنش‌ها میان دو گروه مختلف وارد عمل شد تا هواداران و مخالفان ترامپ را از یکدیگر جدا کند و آنها را پراکنده سازد.

 

از طرف دیگر، در دیگر شهرها و ایالات آمریکا از جمله اورگان، کالیفرنیا، سانفرانسیسکو و پورتلند نیز، معترضان به نتیجه انتخابات، به خیابان‌ها آمدند و آشوب به پا کردند و حتی پرچم آمریکا را نیز به آتش کشیدند.

 

شیکاگو

 

 

برچسب‌ها:
پیام تبریک پادشاه عربستان به دونالد ترامپ

 

پادشاه عربستان سعودی امروز پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفت.

به گزارش شریان نیوز،به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی با ارسال پیامی به دونالد ترامپ، پیروزی وی را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبریک گفت.

پادشاه سعودی در این پیام، روابط تاریخی و مستحکم میان واشنگتن و ریاض را ستود و ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور در تمامی زمینه ها رو به توسعه باشد.

برچسب‌ها:
اعتراضات در برخی ایالت‌های آمریکا در واکنش به پیروزی ترامپ

 

اعتراض علیه ترامپ

 

ساعاتی پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، معترضان به سیاست‌های وی در شهرهای مختلف ایالت‌های کالیفرنیا و اورگان در اعتراض به پیروزی دونالد ترامپ جمهوری‌خواه به خیابان‌ها آمدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری فاکس نیوز، ایالت کالیفرنیا و ایالت اورگان جزو ایالت‌هایی هستند که حامی هیلاری کلینتون دموکرات بوده‌اند.

دونالد ترامپ جمهوری‌خواه توانست با کسب بیش از 270 رای الکترال چهل و پنجمین رئیس‌جمهوری آمریکا شود.

معترضان به پیروزی ترامپ در شهرهای یوجین و پورتلند ایالت اورگان بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری به خیابان‌ها آمدند.

در واکنش به نتایج انتخابات، حدود 100 معترض نیز در خیابان‌های اصلی اوکلند در ایالت کالیفرنیا تجمع کردند تا اعتراض خود را به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 8 نوامبر اعلام کنند.

گزارش‌هایی از شکسته شدن شیشه‌ مغازه‌ها و به آتش کشیده شدن چند خودرو مخابره شده است. همچنین گزارش شده که تعدادی از معترضان زخمی شده‌اند اما اطلاعات بیشتری هنوز در دسترس نیست.

برچسب‌ها:
جانبداری موسسات نظرسنجی از خانم هیلاری کلینتون

یادداشت روز:

انتخاب ترامپ و روشدن دست های پشت پرده موسسات نظر سنجی وهزینه های حکومتی به نفع یک حزب ...                                                                                                                                                                    در نظرسنجی های موسسات مطرح وبه نام آمریکا نظیریوگاو ، گالوپ ،ایپسوس (فرانسه محدوده فعالیت جهانی)و نظرسنجی خبرگزاری های ان بی سی و رویترز و... که به اتفاق خبر از پیروزی هیلاری کلینتون را می دادند،که به اعتقاد خیلی از کارشناسان وصاحب نظران نظر سنجی  بدون جانبداری واعمال سلیقه محققین انجام میشود،دیدیم که در انتخابات 2016 اشتباه کردند ،البته از دید عوام اینگونه است چون سیاسیون واقف بر جانبداری هستند اما به خاطر فریب افکارعمومی هرگز اینگونه واقعیت هارا مطرح نمی کنندو دیدیم در اعلام نتایج نظر سنجی ها جانبداری از حزب حاکم شد وبه نوعی قصد القا دیدگاه وسوق دادن مردم به سمت خانم هیلاری کلینتون را داشتندکه این موضوع خوی دیکتاتوری سیاستمداران آمریکا را بیشتر بر ملا می کند.پیروزی ترامپ بخشی از این حقیقت را روشن کرد ، البته درمورد دولت ایالات متحده این نکته قابل ذکر است که در سیاست خارجی وحدت رویه دارند وفقط درشیوه اجرا تفاوت ،مشاهده میشود پس در خصوص رابطه با ایران ما شاهد دگرگونی نخواهیم بود.ومحرز است که ماهیت تغییر نخواهدکرد فقط شکل آن عوض می شود.لذا مسئولین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران باید با اقتدار ازموضع سیاست خارجی دفاع وبا دیپلماسی قوی بتوانند حرکتی روبه جلو را ادامه وهر روز افتخاری بر صفحه زرین انقلاب بی افزایند.    محمد احمدوند19آبان1395

برچسب‌ها:
دونالد ترامپ رییس جمهور شد

 

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میان هیلاری کلینتون دموکرات و دونالد ترامپ جمهوری خواه برگزار شد. هر کدام از کاندیداها که بتواند حداقل ۲۷۰ رأی الکترال را از آن خود کند، چهل و پنجمین رییس‌جمهوری آمریکا خواهد بود.
به گزارش نامه نیوز، مردم ایالات متحده در ایالت‌های مختلف روز سه‌شنبه به پای صندوق‌های رای رفتند و نتایج هر ایالت به محض مشخص شدن و بسته شدن حوزه‌های رای گیری در آن ایالت، اعلام شد.

شبکه‌های تلویزیونی آمریکا رای هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ را در هر ایالت اعلام کردند. بیشتر ایالت‌ها همانند هر انتخابات دیگری در آن رای‌گیری شد و رای آن با بسته شدن حوزه‌های رای‌گیری اعلام شد.

سیستم انتخاباتی آمریکا بر اساس آرای الکترال است. هر ایالت با توجه به جمعیت شمار متفاوتی رای الکترال دارد. کالیفرنیا به لحاظ جمعیتی بزرگترین ایالت است و بنابراین ۵۵ رای دارد و در مقابل ایالتی کم جمعیت مثل مونتانا تنها سه رای دارد. اگر یک نامزد بتواند رای مردمی در یک ایالت را به دست آورد، تمام آرای الکترال آن ایالت هم به او می‌رسد.

هر کدام از نامزدها که ۲۷۰ رای الکترال را به دست آورد رییس جمهور آمریکا خواهد بود.

آرای الکترال محاسبه شده تاکنون به شرح زیر است:

کلینتون:
۲۱۸
رأی الکترال

ترامپ:
۲۷۴
رأی الکترال

* پیروزی جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان

هم‌چنین هم زمان با انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات کنگره هم برگزار شد و نمایندگانی جدید برای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا تعیین شدند. در جریان انتخابات پیشین کنگره که چهارم نوامبر ۲۰۱۴ در اواسط دور دوم ریاست جمهوری باراک اوباما برگزار شد، کنترل سنا از دست دموکرات‌ها خارج شد و این بار نمایندگان این حزب درصدد پس گرفتن جایگاه اکثریت خود بودند.

از مجموع ۱۰۰ کرسی سنا، ۳۴ کرسی در انتخابات به رای گذاشته شد. دوره نمایندگان سنا شش ساله است اما در هر انتخابات تنها یک سوم کرسی‌ها به رای گذاشته می‌شود.

برای مجلس نمایندگان آمریکا هم تمام ۴۳۵ کرسی به رای گذاشته می‌شود. دوره نمایندگان این مجلس دو ساله است.

نتایج انتخابات کنگره آمریکا تاکنون به این شرح بوده است:

سنا: دموکرات‌ها ۴۷ کرسی - جمهوری‌خواهان ۴۹ کرسی

مجلس نمایندگان: دموکرات‌ها ۱۷۲ کرسی - جمهوری‌خواهان: ۲۲۹ کرسی

اکثریت در سنا ۵۱ کرسی و در مجلس نمایندگان ۲۱۸ کرسی است. به این ترتیب تا همینجا هم جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان پیروز شده‌اند.

  • در زیر جدول ایالت‌های آمریکا با تعداد نمایندگان الکترال‌شان برای انتخابات ریاست جمهوری آمده است:

نام ایالت

تعداد آرای الکترال

درصد دموکرات‌ها

درصد جمهوری‌خواهان

حزب پیروز

آلاباما

۹

   

جمهوری‌خواه

آلاسکا

۳

   

-

آریزونا

۱۱

   

-

آرکانزاس

۶

   

جمهوری‌خواه

کالیفرنیا

۵۵

   

دموکرات

کلرادو

۹

   

دموکرات

کنتیکت

۷

   

دموکرات

واشنگتن دی.سی

۳

   

دموکرات

دلاور

۳

   

دموکرات

فلوریدا

۲۹

   

جمهوری‌خواه

جورجیا

۱۶

   

جمهوری‌خواه

هاوایی

۴

   

دموکرات

آیداهو

۴

   

جمهوری‌خواه

ایلینوی

۲۰

   

دموکرات

ایندیانا

۱۱

   

جمهوری‌خواه

آیوا

۶

   

جمهوری‌خواه

کانزاس

۶

   

جمهوری‌خواه

کنتاکی

۸

   

جمهوری‌خواه

لوئیزیانا

۸

   

جمهوری‌خواه

مین

۴

   

-

مریلند

۱۰

   

دموکرات

ماساچوست

۱۱

   

دموکرات

میشیگان

۱۶

   

-

مینه‌سوتا

۱۰

   

-

میسیسیپی

۶

   

جمهوری‌خواه

میزوری

۱۰

   

جمهوری‌خواه

مونتانا

۳

   

جمهوری‌خواه

نبراسکا

۵

   

جمهوری‌خواه

نوادا

۶

   

دموکرات

نیو همشایر

۴

   

-

نیوجرسی

۱۴

   

دموکرات

نیومکزیکو

۵

   

دموکرات

نیویورک

۲۹

   

دموکرات

کارولینای شمالی

۱۵

   

جمهوری‌خواه

داکوتای شمالی

۳

   

جمهوری‌خواه

اوهایو

۱۸

   

جمهوری‌خواه

اوکلاهاما

۷

   

جمهوری‌خواه

اورگن

۷

   

دموکرات

پنسیلوانیا

۲۰

   

-

رودآیلند

۴

   

دموکرات

کارولینای جنوبی

۹

   

جمهوری‌خواه

داکوتای جنوبی

۳

   

جمهوری‌خواه

تنسی

۱۱

   

جمهوری‌خواه

تگزاس

۳۸

   

جمهوری‌خواه

یوتا

۶

   

جمهوری‌خواه

ورمونت

۳

   

دموکرات

ویرجینیا

۱۳

   

دموکرات

واشنگتن

۱۲

   

دموکرات

ویرجینیای غربی

۵

   

جمهوری‌خواه

ویسکانسین

۱۰

   

-

وایومینگ

۳

   

جمهوری‌خواه

منبع: ایسنا
برچسب‌ها:
تحليل ناصر هاديان از انتخابات آمريكا

 

پیروزی ترامپ به نفع ایران است
 

ترامپ یا کلینتون؟ جمهوری‌خواه یا دموکرات؟ فی‌الواقع روی‌کارآمدن کدام‌یک از رقبای انتخابات آمریکا به نفع ایران در شرایط فعلی است؟ این سؤال بدون شک ذهن بسیاری را به خود درگیر کرده است. این بحث و اساسا الگوی رفتاری دو حزب آمریکایی در مواجهه با خاورمیانه و ایران را با ناصر هادیان، استاد روابط بین‌الملل در میان گذاشتیم. او معتقد است روی‌کارآمدن ترامپ تندرو از آنجا که یک تاجر است، به ضرر ایران نخواهد بود به‌ویژه آنکه او مشروعیت بین‌المللی زیادی ندارد؛ اگرچه او راه‌یافتن ترامپ به کاخ سفید را بعید می‌داند. هادیان، برنده انتخابات آمریکا را هیلاری کلینتون می‌داند و معتقد است که او در مواجهه با ایران و اجرای برجام، سخت‌گیرانه‌تر از اوباما عمل می‌کند. با ناصر هادیان، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران، در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت‌وگو کردیم. تمایل نداشت به بحث تاریخی خیلی وارد شود، اما در مرور شرایط فعلی رابطه دو کشور، دورنمای دیپلماسی را سخت می‌بیند

برچسب‌ها:
عکس کمتر دیده شده از کلینتون و ترامپ

ترامپ وکلینتون دوستانی دیرینه بودند و روابط بسیار خوبی با هم داشتند. یکی از عکس های ثبت شده از دوران دوستی آن ها، مربوط به سال 2005 است که در شبِ سومین عروسی ترامپ از آن ها گرفته شده است. این عروسی در مزرعۀ ترامپ در ایالت نیویورک برگزار شد.

 
 
 

به نوشتۀ نیویورک تایمز، رابطۀ دوستانۀ ترامپ و کلینتون، با آغاز رقابت انتخاباتی آمریکا، به یکی از بزرگ ترین توطئه چینی های دوجانبه در تاریخ نوین تبدیل شد.

برچسب‌ها:
جان کری:مناظرات انتخاباتی در این کشور «شرم‌آور»است

"جان کری" وزیر خارجه آمریکا مناظرات انتخاباتی در این کشور را «شرم‌آور» توصیف کرد.

وی که در نشستی در لندن به سوالات دانشجویان پاسخ می‌داد، در مورد انتخابات آمریکا گفت: «باید به صراحت بگویم که این انتخابات برای تصویری که از کشورمان در خارج وجود دارد، شرایط واقعا سختی ایجاد کرد.»

کری افزود: «لحظاتی وجود دارد که شرمساری محض است. گاهی از هر عرفی که من می‌شناختم هم خارج می‌شود. خوب من در سال 2004 نامزد ریاست‌جمهوری بودم و هیچ‌وقت تصور هم نمی‌کردم که مناظرات بر موضوعات اساسی متمرکز نباشد. خوب این تغییر بزرگی است.»

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «این مسئله کار را از این لحاظ برای من دشوار کرده که وقتی با بعضی وزیران خارجه در دیگر کشورها یا روسای جمهور و نخست‌وزیرهای کشورهای دیگر دیدار می‌کنید و می‌گوئید "از شما می‌خواهیم که محکم‌تر به سمت دموکراسی گام بردارید،" به شما نگاه می‌کنند و هرچند که مودب به نظر می‌رسند، اما می‌توانید ببینید که در سر آن‌ها، در چشم آن‌ها و در صحبت‌هایشان این سوال وجود دارد. سخت است.»

کری گفت این مسئله به انتخابات محدود نیست و مسائل جناحی موجب شده تا واشنگتن حتی در تصویب بودجه هم با مشکل مواجه باشد.

وی افزود: «یا وقتی وارد می‌شوید و (به خارجی‌ها) می‌گوئید "خیلی مهم است که بودجه‌تان را تصویب کنید،" و بعد می‌بینید که هاج و واج نگاهتان می‌کنند.»

او با این حال گفت آمریکا کشوری است که می‌تواند این مسائل را هضم کرده و «قدرتمندتر» به راهش ادامه دهد. 

حملات لفظی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و افشاگری در مورد فساد اخلاقی «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان و رسوایی ایمیل‌های «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات‌ها موجب شده تا بسیاری از کارشناسان آمریکایی این دور از انتخابات را انتخابی بین «بد» و «بدتر» توصیف کنند.

کری پیش از این هم انتخابات امسال را که هفته آینده برگزار می‌شود، مایه شرمساری آمریکا خوانده بود.

وی در ماه مارس گفت: «این (منازعات انتخاباتی) حس اطمینان همه نسبت به ثبات قدم و قابلیت اتکا ما را متزلزل می‌کند. باید بگویم که آن‌ها (مقامات خارجی) سوالاتی از من پرسیده‌اند که باعث شده به این نتیجه برسم که آنچه در جریان است، یک شرمساری برای کشور است.»

برچسب‌ها:
شیخ جعفر شجونی دارفانی را وداع گفت

حجت الاسلام جعفر شجونی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران و از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی درگذشت.

 

حجت الاسلام شجونی در چند روز گذشته به علت عارضه قلبی در بیمارستان فیروزگر تهران بستری شده بود که امروز یکشنیه 16آبان  در سن 84 سالگی دارفانی را وداع گفت ،روحش شاد یادش گرامی.


حجت‌الاسلام جعفر جوادی شجونی نماینده ادوارگذشته مردم کرج درمجلس شورای اسلامی معروف به جعفر شجونی در سال ۱۳۱۱ در فومن استان گیلان به دنیا آمد.

 

 

برچسب‌ها:
احمدی نژاد:انشاءالله بعد صفر ادامه مي‌دهيم و سفر هم مي‌رويم.

روایت احمدی‌نژاد از جلسه‌ای که رهبری او را توصیه به عدم کاندیداتوری کرد /اشکال از من نبود



  اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی , احمدی‌نژاد

بعد از نامه‌اي كه به نشانه تبعيت از دستور رهبري براي عدم حضور در انتخابات رياست‌جمهوري نوشته بود اين‌بار محمود احمدي‌نژاد دفاعيه بلندبالايي نوشته تا چند نكته را ثابت كند. اول اينكه اصلا به انتخابات فكر نمي‌كرده است، دوم اينكه سفرهاي استاني‌اش براي آنچه خود بازخواني خط امام (ره) مي‌خواند، انجام مي‌شده است، سوم اينكه به نزديكانش توصيه كرده وارد انتخابات نشوند و چهارم اينكه سفرهاي استاني‌اش پس از پايان ماه صفر ادامه پيدا مي‌كند.

 

احمدي‌نژاد گفته است: به‌خدا اگر يك در ده هزار ميليارد موضوع انتخابات در ذهن من بود، الان آن هم نيست. انسان كه تمام نمي‌شود. انسان كه بند به عنوان نيست. دوستاني كه مي‌خواهند در انتخابات كار كنند و در انتخابات نظري دارند، بروند و در اين مجموعه نباشند. چون آسيب مي‌بينند. من مي‌دانم در اين انتخابات حساسيت و فشار زياد است. مي‌آيند فشار مي‌آورند، وادار مي‌كنند كه آقا حمايت كن و اطلاعيه بده! من گفتم هيچ برنامه‌اي در رقابت‌ها ندارم؛ معنايش اين است كه در انتخابات شورا يا رياست‌جمهوري چيزي به معناي حمايت از شخص يا ليست وجود ندارد.

 

روايت احمدي‌نژاد از رهبري

احمدي‌نژاد در ادامه از روند منع شدنش از حضور در انتخابات گفته و تاكيد كرده است كه: « اين ماجرايي كه پيش آمد خيال نكنيد اشكال من و شما بوده است. بنشينيم و بگوييم آقا اشكال ما چه بوده؟ هرچه! ايشان يك مصلحتي ديدند. من حتي سوال نكردم چرا و به چه مصلحتي اين را مي‌گوييد. آقا فرمودند مصلحت نيست، گفتم باشد. به يك ثانيه هم طول نكشيد.

 

حالا بياييم بنشينيم و بگوييم علت چه بود؟ برخي شعارها ابراز احساسات مردم بود. البته من تذكر دادم اينها را نگوييد. اما دليل اينها نيست. مسائل كلان كشور و انقلاب كه اين طور نيست. وي افزود: بايد مراقب خودمان باشيم. اگر ضعفي بوده جبران كنيم. ولي اينكه دنبال مقصر بگرديم، حداقل من مي‌توانم بگويم مقصر در جمع شما نيست. به يقين مي‌توانم بگويم اگر كسي تقصيركار باشد، مقصر در شما نيست. دوستاني كه هستند محكم ياعلي بگويند. آنهايي هم كه براي انتخابات مي‌خواهند بروند، بروند و بعدا خواستند براي همكاري بيايند. دوباره با هم صحبت مي‌كنيم. صحبت مي‌كنيم. نبايد كارهاي كوچك كنيم.

 

اگر تشخيص مي‌دهي كار مهم اين است. ولي ديديد همين كار مختصري كه شما انجام داديد چه موجي در جهان ايجاد كرد. دليلش چيست؟ اصلا در دستگاه الهي كه كميت‌ها را نمي‌سنجند. او در ادامه از شرايط اين روزهايش گفته و تاكيد كرده است: بنده را با مالك اشتر مقايسه نكنيد. من پر كاهي در اقيانوس انقلاب هستم. كوچك همه تان هستم. حالا دوستان لطف دارند تعابيري به كار مي‌برند. اما اصلا نبايد تعريف و تمجيدي از احمدي‌نژاد باشد. براي من اين شرايط خيلي عادي است. من خوشحالم. بهتر از اين نمي‌شود اعتقادم را دارم مي‌گويم. هيچ‌كس از من نديده يك كلمه بگويم كه اصلا براي چه؟ برخي چانه مي‌زنند. چانه ندارد كه. اين موضوع ما نيست. اصلا موضوع ما اين نيست.

 

محرم و صفر سفرها را تعطيل كردم

وي افزوده است: بحث ما مسير انقلاب است نه اينكه چه كسي روي چه صندلي‌اي بنشيند. موضوع كار ما اين نيست. چه كسي گفته هركس در همه‌چيز بايد باشد؟ من تكليفي ندارم. موضوع كار من انتخابات نيست. دوستاني كه تكليف ديگري مي‌بينند دست‌شان را مي‌بوسم اما بروند. نمي‌توانيم الان با هم كار كنيم. من به صراحت گفتم و پاسخ دادم. اطلاعيه روشن هم خواهيم داد. بگذاريد يك مقدار جلوتر برويم. فضا آماده بشود.

 

مطمئن باشيد درباره برخي مسائل داخل هم صحبت خواهيم كرد. بعضي وقت‌ها بايد به در بگويي، ديوار بشنود. برخي اوقات بايد همين را كه بالقوه در ملت و مردم هست بالفعل، شفاف و روشن كني. خود خدا مي‌فرمايد تحولات بيروني نتيجه تحولات درونيست. نگران بيرون نباشيد. من اصلا نگران تحولات آينده نيستم. تحولات عالي است و انقلاب جهاني جلو مي‌رود. من محرم و صفر سفرها را تعطيل كردم. ان‌شاءالله بعد صفر ادامه مي‌دهيم و سفر هم مي‌رويم.

برچسب‌ها:
وضعیت تولیدخودرو درنیمه اول سال95

 

  اخباراقتصادی,خبرهای   اقتصادی ,خودرو

هفت ماهه امسال تولید انواع خودرو در ایران ۲۶.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

 به گزارش ایسنا، در این مدت تولید انواع خودرو از مرز ۶۰۰ هزار دستگاه گذشته و از ۵۴۸ هزار و ۱۷۵ دستگاه در هفت ماهه نخست سال گذشته به ۶۹۱ هزار و ۴۲۷ دستگاه رسیده است.

 

تولید انواع سواری در هفت ماهه نخست امسال افزایش ۲۷ درصدی داشته و از ۵۰۲ هزار و ۷۶۳ دستگاه در مدت مشابه سال گذشته به ۶۳۸ هزار و ۵۹۹ دستگاه رسیده است.

 

هفت ماهه نخست امسال تولید انواع وانت نیز با رشد ۱۸ درصدی همراه بوده و از ۳۸ هزار و ۲۵۵ دستگاه در مدت مشابه سال گذشته به ۴۵ هزار و ۱۵۷ دستگاه افزایش یافته است.

 

همچنین تولید انواع مینی‌بوس و میدل‌باس نیز ۱۷.۹ درصد رشد داشته و از ۳۹۱ دستگاه در هفت ماهه نخست سال گذشته به ۴۶۱ دستگاه رسیده است.

 

در این مدت تولید انواع اتوبوس هم با افزایش ۲۶ درصدی همراه بوده و از ۴۱۲ دستگاه در هفت ماهه نخست سال گذشته به ۵۱۹ دستگاه افزایش یافته است.

 

تولید انواع کامیونت، کامیون و کشنده نیز ۵.۳ درصد رشد داشته و از ۶۳۵۴ دستگاه در هفت ماهه نخست سال گذشته به ۶۶۹۱ دستگاه رسیده است.

برچسب‌ها:
میثم چیست؟

حسینعلی امیری، معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به نوسازی سازمان ثبت و ایجاد ثبتی نوین در کشور گفت : پروژه مکانیزه  "مدیریت یکپارچه ثبت ملک" ( میثم ) یکی از بزرگترین پروژه های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است که امروز با بهره برداری از این سیستم از هرگونه سوء استفاده از سند مالکیت جلوگیری می شود.
وی با اشاره به سودمند بودن تسهیل در نقل و انتقال ملک و ایجاد فرصت سرمایه گذاری برای کسب و کار افزود: با این طرح ملی فرآیند تقاضای سند مالکیت بسیار سریع تر از گذشته انجام می شود.
معاون قوه قضائیه تصریح کرد: سازمان ثبت به عنوان متولی صیانت از حقوق مشروع و قانونی شهروندان در حوزه مالکیت است و با توجه به اقدامات این سازمان در توسعه سیستم های زیربنایی و استفاده از فناوری های روز اولین گام مهم و اساسی مکانیزه شدن نظام ثبت ملک به عنوان یکی از فرآیندهای پایه ای در سازمان ثبت بود.
وی با تاکید به اینکه اجرای این طرح شهروندان را در انجام خدمات منتفع خواهد کرد گفت: این طرح ملی با دو هدف سرعت و دقت در معاملات به بهره برداری رسیده است و نه تنها نگارش اسناد به صورت دستی انجام نمی شود بلکه احتمال خطا و اشتباه نیز از بین می رود.
حسینعلی امیری با اشاره به اینکه یکی دیگر از ذینفعان این طرح ملی، دادگاه ها و دفاتر اسناد رسمی می باشند ادامه داد: تبادل الکترونیکی و بر خط استعلامات و پاسخ آن ها بین دادگاه ها و دفاتر اسناد رسمی با ادارات ثبت اسناد و املاک سراسر کشور اولین و مهم ترین دستاورد این پروژه مکانیزه است و اصلاح همین چرخه باعث سرعت در اخذ استعلامات و همچنین کاهش سفرهای غیر ضروری در شهرها و به تبع آن جلوگیری از اتلاف وقت شهروندان می شود.
معاون قوه قضائیه استفاده از محیط و فناوری وب با ضریب امنیتی بالا، بروز شدن مستمر داده های مربوط به ملک، مکانیزه شدن فرآیندهای مربوط به تفکیک، مکانیزه شدن فرآیندهای مربوط به تغییر حدود و یا وضعیت ملک، مکانیزه شدن کامل انواع فرآیندهای مربوط به صدور سند مالکیت را برخی از ویژگی های کارکرد این طرح برشمرد.
رئیس سازمان ثبت با اشاره به اینکه پیش از این استعلامات به دلیل ناخوانا بودن و عدم درج اطلاعات کافی در آن موجب ایجاد برخی از مشکلات می شد تصریح کرد: در این سیستم اطلاعات بسیار صحیح و دقیق در اختیار مراجع قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته برای بازداشت ملک و یا کسب اطمینان از صحت اطلاعات خود در خصوص سوابق بازداشتی یک ملک توسط مراجع قضایی با نامه نگاری با ادارات ثبت زمان زیادی صرف می شد افزود: پروژه میثم با تسهیل و تسریع در این امر در امر قضاوت نیز تسریع ایجاد کرده و گامی موثر در رفع مشکل اطاله دادرسی برداشته شده است.
معاون قوه قضائیه با اشاره به اجرای بهتر طرح تکریم ارباب رجوع و ایجاد بستری مناسب میان دفاتر اسناد رسمی و ادارات ثبت گفت: در این طرح ملی از هرگونه سوء استفاده احتمالی در خصوص مفقود شدن اوراق پرونده و یا جعل اسناد در مورد استعلام های دستی جلوگیری می شود.
رئیس سازمان ثبت ادامه داد: با اجرای پروژه میثم و کاهش جعل اسناد و تثبیت حقوق مالکیت شروع مردم، ضمن ایجاد امنیت اجتماعی در جامعه، موجب نهادینه شدن توسعه پایدار در کشور خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به رایزنی سازمان ثبت با کشورهای دیگر برای اجرای نظام جامع املاک و کاداستر درخصوص مکانیزه کردن فرآیندهای املاک و ارائه پایین ترین پیشنهاد قیمت به مبلغ 3 میلیارد و 500 میلیون دلار گفت: این طرح مهم و اساسی در راستای سیاست های اصل 44 و خصوصی سازی پس از معاملات بسیار توسط کارشناسان سازمان ثبت با هزینه ای بسیار پایین ظرف مدت 3 سال به انجام رسید.
در حال حاضر برای اجرای این طرح به طور سراسری در هر استان یک واحد ثبتی که اغلب مرکز استان است در نظر گرفته شده که به تدریج در تمام استان اجرایی خواهد شد.
تثبیت مالکیت اراضی و مستحدثات،ایجاد اعتماد در نقل و انتقالات مالک ،مدیریت و استفاده بهینه از زمین ،کاهش مناقشات مربوط به زمین و بالطبع کاهش حجم دعاوی ملکی ، کوچک سازی بدنه دولتی ثبت پس از اجرای کاداستر و اجرای وظایف سازمانی در قالب بخش خصوصی قانونی نظیر دفاتر اسناد رسمی موجود،مدیریت و نظارت بر بازار زمین و نقل و انتقالات، استفاده از مدارک و اطلاعات کاداستر در ارائه نقشه بزرگ مقیاس و سایر اطلاعات مکانی در سند مالکیت،پاسخگویی الکترونیکی به مراجع قضائی و دادگاه ها،
پاسخگویی الکترونیکی به دفاتر اسناد رسمی،ضبط و ثبت خلاصه معاملات به صورت الکترونیکی و تسریع در بروزرسانی اطلاعات، بازداشت و رفع بازداشت املاک به صورت الکترونیکی،صدور کلیه سند مالکیت ها اعم از ( دولتی – مفروزی – مشاعی – المثنی – تجمیعی – تفکیکی – اراضی و منابع ملی – روستایی – سهم الارث و …..)،تفکیک – افراز و تجمیع به صورت الکترونیکی،ارتباط الکترونیکی با مراجعی مانند ثبت احوال،شهرداریها، بنیاد مسکن و ……،صدور بخشنامه ها به صورت الکترونیکی،تهیه، صدور و چاپ آگهی های نوبتی، تحدیدی، اختصاصی، المثنی و …. به صورت الکترونیکی،ارزیابی املاک به صورت خودکار و مکانیزه ،جلوگیری از بروز اشتباهات موثر و غیر موثر و پیشگیری از ایجاد تعارضات ملکی،حفظ تاریخچه اطلاعات مربوط به دفاتر و مستندات ثبتی ،مدیریت و کنترل فرآیندهای ثبتی، ایجاد تسهیلات در دستیابی سریع به اطلاعات املاک، تسریع در ثبت عملیات ثبتی و نقل و انتقالات بعدی،کنترل زمان بندی انجام عملیات جاری ثبتی، جلوگیری از اعمال سلیقه در انجام کار،استاندارد شدن اقلام اطلاعاتی، جلوگیری از جعل اسناد انتقال و اسناد مالکیت و افزایش اعتبار اسناد مالکیت و کاهش ریسک معاملات املاک، جلوگیری از دست کاری احتمالی در اوراق مضبوط در پرونده های ثبتی، تسریع در تهیه انواع گزارشات و صدور پاسخ به استعلامات، تسریع در انجام کار ارباب رجوع و کم کردن سفرهای درون شهری و برون شهری مراجعین به ادارات ثبت و کاهش هزینه حمل و نقل، مصرف سوخت و انرژی در سطح کلان و نیز کاهش ترافیک ،صرفه جویی در بکار گیری نیروی انسانی در حوزه های ثبتی بویژه در بخش خدمات ،کاهش هزینه ها مشتمل بر کاهش زمان انجام درخواست ارباب رجوع، کاهش هزینه بایگانی، بهبود روشهای جاری با استفاده از فناوری نوین و در نتیجه صرفه جویی در هزینه ها.کاهش حجم پرونده های حقوقی مربوط به املاک در محاکم قضائی،تلاش در به حداقل رسانیدن رجوع به پرونده ها و مراجعه ارباب رجوع به بایگانی به منظور کاهش آمار پرونده های مفقودی در حوزه های ثبتی و جلوگیری از مفاسد احتمالی آن با این توضیح که در حال حاضر در اکثر حوزه های ثبتی بعلت کمبود نیروهای انسانی مشهود می باشد، از اهداف این پروژه ملی است.

برچسب‌ها:
داعش سامانه‌های موشکی آمریکایی «تاو» را وارد تلعفر کرد

 

خبرگزاری فارس: داعش موشک‌های آمریکایی «تاو» را وارد «تلعفر» عراق کرد

منابع خبری اعلام کردند، پس از اینکه الحشد الشعبی اعلام کرد که قصد دارد «تلعفر» را از داعش پس بگیرد، این گروه سامانه های موشکی تاو را وارد این منطقه راهبردی کرده است.

ارتش و نیروهای امنیتی عراق روز یکشنبه از دو جبهه جنوبی به سوی موصل پیشروی کردند و ارتش این کشور اعلام کرد که موفق شده است روستای «علی رش» در هفت کیلومتری جنوب شرق موصل را آزاد کند.

نیروهای عراقی به همراه نیروهای بسیج مردمی (الحشد الشعبی) از دو هفته پیش عملیاتی را برای بازپسگیری موصل از دست داعش آغاز کرده‌اند.

عملیات الحشد الشعبی در غرب موصل از سه روز گذشته آغاز شده و موظف است که شهرک «تلعفر» واقع در 55 کیلومتری موصل را آزاد کند و اجازه ندهد که عناصر این گروه تروریستی به سوی سوریه فرار کنند.

یک مسئول امنیتی عراق نیز اعلام کرد که داعش از 48 ساعت پیش تا کنون در حال افزایش تجهیزات نظامی خود است تا مانع از آزادی این منطقه راهبردی شود.

روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» به نقل از این منبع گزارش داد که عناصر داعش سامانه‌های موشکی آمریکایی «تاو» را وارد تلعفر کرده‌اند و روشن است که آنان برای جنگ طولانی مدت آماده می‌شوند.

این روزنامه به نقل از یکی از ساکنان موصل گزارش داد که یکی از نزدیکان وی از تلعفر خبر داده است که شمار زیادی از عناصر داعش در حال گشت زنی در این شهر هستند.

منبع:خبرگزاری فارس

برچسب‌ها:
هاشمی‌رفسنجانی: کار عمده‌ای برای اشتغال نشده‌ است

هاشمی‌رفسنجانی:

کار عمده‌ای برای اشتغال نشده‌ است/ خبرگان تغییر لازم داشت که نشد/ مسئولیتی ندارم برای حل مشکل به عربستان بروم

خبرگزاری فارس: کار عمده‌ای برای اشتغال نشده‌ است/ خبرگان تغییر لازم داشت که نشد/ مسئولیتی ندارم برای حل مشکل به عربستان بروم

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تاکنون کار عمده‌ای برای یکسری نیازهای اکثریت مردم از جمله اشتغال و تورم نشده است. مردم که می‌خواهند وسیله بخرند، هنوز دستکم ٨ درصد از پارسال گران‌تر می‌‌خرند.

روزنامه اعتماد امروز دوشنبه 95/8/10 گفت و گویی از آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر کرده که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

 خدمت شما سلام عرض می‌کنیم. خیلی ممنون از اینکه فرصتی را در اختیار ما قرار دادید. در چهارمین دهه از انقلاب اسلامی قرار داریم و بر این باوریم که بسیاری از اهداف و سیاست‌های کلان انقلاب اسلامی به منصه ظهور رسیده است. هرچند که در برخی مباحث هم هنوز راه طولانی وجود دارد که به آن برسیم.
یکی از مباحثی که خیلی زیاد مطرح شده و حضرت‌عالی هم همیشه در بیانات و سخنرانی‌های‌تان به آن تاکید داشتید، این بوده که باید به یک اخلاق اسلامی و وحدت و همدلی برسیم. سوال من این است که چرا ما در چهارمین دهه از انقلاب، هنوز نتوانستیم این وحدت و همدلی را بین نیروهای انقلاب فراهم و اخلاق اسلامی را در جامعه حکمفرما کنیم؟
 بسم‌الله الرحمن الرحیم. به هر حال یک همدلی عمومی وجود دارد. مردم ایران همه مسلمان هستند و رشته محبت بین آنها هست و در این جهت همدلی عمومی وجود دارد. یک بُعد سیاسی داریم که اختلافات سیاسی در همه جا خواهد بود و باید هم باشد. عیبی ندارد که نظرات مختلفی برای مدیریت کشور و مسائل داشته باشیم. اشکالی که وجود دارد، این است که بعضا بی‌انصافی می‌شود. البته در کشورهای پیشرفته اختلافات معمولا بین احزاب پیش می‌آید که شکل کلاسیک دولتی می‌گیرد و احزاب بزرگی پیدا می‌شوند که کارشان دادن برنامه است. روی روال زندگی مرم توافق می‌کنند و نیروهای آموزش‌دیده دارند که آموزش می‌دهند و تجربه دارند و در حقیقت آنچه کشور را اداره می‌کند، برنامه‌های احزاب است که ضربه‌گیر نظام هم هستند. مردم برنامه‌ها و عملکرد احزاب را می‌بینند و به آنها رای می‌دهند.
اختلافات بین دو جریان یا سه جریان اتفاق می‌افتد که آن اختلافات سازنده است. چون رقابت است و هر کسی بهتر کار کرد، می‌ماند و هر کسی نتوانست به وعده‌ها و برنامه‌هایش عمل کند، طبعا باید برود تجدیدنظر کند.
در ایران تعداد احزاب و آزادی‌ها را در قانون اساسی داریم و خیلی از لوازمش در قانون اساسی است که چنین کار کنند. اما شکل درستی نگرفته است. اول انقلاب حزبی مثل حزب جمهوری اسلامی به وجود آمد که در یک دوره کوتاه در میدان بود و سپس بیرون رفت. بعدها احزاب کوچک به وجود آمدند که عدم ارایه برنامه‌های کاری اشکال کار انتخابات است.
مساله دوم، این است که معمولا تریبون‌هایی که از فرهنگ حمایت و مواظبت می‌کنند، به بعضی از مسائل ظاهری و مشهود توجه می‌کنند و توجه به اخلاقیات مغفول مانده است. ما مسلمانیم و عقایدی داریم که همه قبول داریم. خدا (توحید)، معاد و رسالت، سه اصل برای همه مسلمان‌هاست و ما به عنوان شیعه دو اصل دیگر به نام‌های امامت و عدالت هم داریم که منظور اعتدال است.
بحث اخلاق خیلی وسیع‌تر از آن چیزی است که الان در ذهن بسیاری از مبلغان اخلاق وجود دارد و اصلا به آنها نمی‌پردازند. بیش از صد عنوان مهم اخلاقی داریم که هر روز هم به خاطر ابزار جدید اطلاع‌رسانی و ابزار جدید زندگی مصادیق تازه‌ای خلق می‌شود که باید اخلاق جدید همراهش باشد.
به نظرم نقص جامعه ما اخلاق است. از بالا تا پایین این مشکل است و بیشتر اختلاف عمدتا از اینجا در کارها شروع می‌شود که باید جبران شوند. یعنی باید سیستم تحزب درستی ایجاد شود. الان یک حزب نیرومند در کشور تحمل نمی‌شود و اگر هم حزبی شکل بگیرد، زود می‌شکند ولی اگر واقعا احزاب نیرومند نهادینه شوند، باید بحث اخلاق خیلی جدی گرفته شود. چون ما از لحاظ اخلاقی عقب افتادیم. الان مشکلاتی در خانواده‌ها، زندگی‌های مشترک، بازار، رسانه‌ها و هر جا هست که باید با اخلاق اسلامی درست شود. امتیاز ما این است که اخلاقی داریم که آن اخلاق از مبدا وحی به ما داده شده و خداوند می‌دانست که بشر به چه اخلاقیاتی احتیاج دارد. یعنی به شکلی نظری در منابع دینی، فرهنگی و اجتماعی داریم ولی به شکل عملی مراعات نمی‌شوند.
 از انتخابات خبرگان شروع کنیم، در مورد چینش لیستی که برای خبرگان رخ داد، انتقاداتی وجود داشت و بعضی از چهره‌ها معتقد بودند که می‌شد کسان دیگری را جایگزین کرد. در افکار عمومی سوالاتی وجود داشت. سوال جدی این است که شکل چینش به چه روش و متدی بود؟ شما با چه اهدافی این لیست را تدوین کردید؟ الان که این لیست با رای قاطعی به مجلس خبرگان رفته، آیا از آرای‌شان مطمئن هستید و می‌توانید روی آنها برنامه‌ریزی کنید یا خیر؟
 بالاخره انتخاباتی براساس قانون اساسی طراحی شده بود که نیروهای زیادی به خاطر اهمیت موضوع شرکت و بزرگان مجتهد نام‌نویسی کرده بودند. چون مجلس خبرگان گروه خاصی را می‌طلبد. یعنی کسانی باید نامزد شوند که مجتهد و عادل باشند و جامعه را بشناسند؛ لذا خیلی زیاد از این‌گونه انسان‌ها آمدند و اسم نوشتند. به نظر من ردصلاحیت‌ها مسیر انتخاب مردم را تغییر داد. البته از افرادی که از گذشته بودند و تایید شده بودند، خیلی‌ها ماندند. به آنها انتقادی ندارم. ولی وضع تحولات جامعه ایجاب می‌کرد که نیروهایی با تفکرات امروزی‌تر و متناسب با شرایط فعلی دنیا و جامعه خودمان بیایند که این اتفاق نیفتاد. به اینهایی که هستند، انتقادی ندارم، ولی آنچه مردم می‌خواستند، غیر از این بود. باید همانند بقیه انتخابات، صلاحیت‌ها عادلانه پذیرفته یا رد می‌شد که این‌گونه نشد.
 انتظار می‌رفت که جنابعالی با توجه به اینکه لیست خبرگان مردم آرای بالایی آوردند و خودتان هم نفر اول انتخابات در تهران شدید، در انتخابات هیات رییسه فعال‌تر حاضر شوید. چرا این اتفاق نیفتاد؟ آیا به این دلیل بود که تمام افرادی که در این لیست بودند، در مورد جنابعالی و تفکرات‌تان در مجلس خبرگان نظر واحدی نداشتند یا دلیل دیگری داشت؟
 من عمدتا از کسانی برای نامزد شدن اسم بردم که عمدتا در خبرگان بودند. یعنی شرایط را زیاد عوض نمی‌کرد، غیر از اینکه یکی، دو نفر را عوض می‌کرد. در عین حال اینهایی را که ما اسم بردیم، همه از شخصیت‌های قابل اتکا و اعتماد و مورد قبول خبرگان و رهبری هستند. در غیر از این لیست هم افراد با صلاحیت کم نیستند. کم‌کم یک عده از شخصیت‌های بزرگ روحانی که مسن بودند، از میدان خارج شدند یا فوت کردند یا ناتوان شدند و دیگر نیامدند و باید کاری می‌شد و آنچه می‌خواستیم، اتفاق نیفتاد. ولی همین خبرگانی هم که الان هستند، اگر اتفاقی بیفتد، می‌توانند وظیفه‌شان را انجام دهند. منتها ممکن است در آن سلیقه دیگری باشد.
 شما اشاره فرمودید که ردصلاحیت‌ها مسیر انتخابات را تغییر داد. یکی از اصلی‌ترین ردصلاحیت‌ها مربوط به ردصلاحیت حاج سیدحسن آقا خمینی بود و یکی از افرادی که خیلی برای تایید صلاحیت ایشان اصرار می‌کرد، حضرت عالی بودید، البته بعد از ردصلاحیت ایشان، شما یک سخنرانی تند کردید و گفتید که خود شما صلاحیت‌تان را از چه کسی کسب کردید؟ می‌خواهم از شما بپرسم که پیش‌بینی ردصلاحیت حاج سیدحسن آقا را می‌کردید؟ آیا تلاشی برای اینکه ردصلاحیت صورت نگیرد، کردید؟ آیا مذاکره‌ای انجام دادید یا خیر؟ و آیا فکر نمی‌کنید که سیدحسن خمینی با وارد شدن به عرصه انتخابات خبرگان هزینه شد؟
 به هر حال یکی از اشکالات انتخاب همین بود. امثال حسن آقا را در روحانیت زیاد نداریم که دانش، بصیرت، اطلاعات و هر چه فکر کنید برای یک عالِم لازم است، دارد. واقعا حیف شد که ایشان حضور ندارد. شیوه برخورد با ایشان هم شیوه‌ای نبود که قابل قبول باشد. الان هم گذشته است و ما نمی‌خواهیم مسائل اختلافی زیاد مطرح شود.
 آیا این اتفاق را پیش‌بینی می‌کردید یا خیر؟
 احتمال همیشه داده می‌شد و برای همه بود. برای خود من هم احتمال داده می‌شد. مگر مرا یک بار در ریاست‌جمهوری ردصلاحیت نکردند؟ این احتمال هست، اما نه این‌گونه. این یک بحث دیگر است.
 برای اینکه بحث خبرگان را ببندیم، می‌خواهم صریحا از شما بپرسم که با توجه به وزن فعلی مجلس خبرگان و آرایش سیاسی که وجود دارد، آیا به مردم نوید می‌دهید که این مجلس خبرگان بتواند در زمان لازم نقش موثری را ایفا کند؟
 اولا امیدواریم لازم نباشد که خبرگان برای آن کار تشکیل شود. ثانیا کسانی که آمدند، همه با رای مردم آمدند. مردم با شناخت به آنها رای دادند. من گفتم که بحث بر سر این است که لازم بود تغییرات و تجدید قوایی متناسب با زمان بشود که نشد، والا خبرگان فعلی هم علمای صالحی هستند.
 اگر اجازه بفرمایید، به سراغ عملکرد دولت برویم. سه سال از عملکرد دولت یازدهم و آغاز به کارش می‌گذرد و شما یکی از اصلی‌ترین حامیان این دولت در شکل‌گیری بودید. می‌خواهم استنباط کلی شما را از عملکرد دولت در این سه سال که جلو رفته، بدانم. فکر می‌کنید که در این ١٠ ماه باقیمانده، مهم‌ترین اولویت دولت چه چیزی می‌تواند باشد؟
همان‌گونه که می‌دانید در این سه سال، بیشتر تمرکز دولت روی بحث اقتصاد و دیپلماسی و سیاست خارجی بود، فکر می‌کنید در این ١٠ ماه باقیمانده تمرکز دولت روی چه چیزی باشد؟ شما همیشه استنباط خیلی خوبی از نیازهای جامعه، مردم و وضعیت مردم داشتید. فکر می‌کنید مردم در این ١٠ ماه آینده به چه چیزی بیشتر نیاز دارند که آقای روحانی باید آنها را سرلوحه کارشان قرار بدهند؟
 یکسری نیازهایی هست که اکثریت مردم به آن نیاز دارند و تا این زمان کار عمده‌ای روی آن انجام نشد که یکی مساله اشتغال است. الان ما نیروهای خوب بیکار خیلی زیاد داریم. مساله دیگر تورم است که البته دولت کار اساسی روی تورم کرده است و تورم ٤٠ درصدی را به ٨ درصد رسانده است. منتها مردم که می‌خواهند وسیله بخرند، هنوز حداقل ٨ درصد از پارسال گران‌تر می‌‌خرند. یعنی ٨ درصد به همه گرانی‌هایی که هست، اضافه می‌شود. مگر اینکه به صفر برسد که تازه ثابت می‌شود. البته در هیچ جای دنیا نیست که رشد تورم صفر شود. ولی دولت به‌طور اساسی خوب پیش رفت. یعنی توانستند تورم را کنترل کنند و در حدی که چاره‌ای نیست، اضافه می‌شود.
اما کار مهم‌تر دولت این بود که تحریم‌ها خطرناک شده بود. یعنی تحریم‌ها به جایی رسیده بود که ما هر راه‌حلی را پیدا می‌کردیم و تحریم‌ها را دور می‌زدیم، راه را می‌بستند و هر رخنه‌ای که ایجاد می‌کردیم، رخنه را مسدود می‌کردند. اگر هم‌زمانی می‌دیدند که عاجز شدند، خطرهای بیشتری را پیش می‌آوردند و در تحریم‌ها به این چیزهای ساده اکتفا نمی‌کردند.
ما اطمینان و سند داشتیم که می‌خواهند ایران را به مرحله‌ای برسانند که مثل عراق، نفت در برابر غذا باشد. چون دنیا به نفت ما احتیاج داشت و می‌خواستند که نفت ما در بازار باشد، می‌خواستند قطعنامه‌ای بگذارند که پول نفت ما به صندوقی که اختیارش در دست سازمان ملل است، برود و سازمان ملل مثل عراق نیازهای مردم را جیره‌بندی کند و به مردم جیره بدهد. یعنی کاملا کوپنی و مانند کاری باشد که در عراق شد. در عراق هم سال‌ها بعد از پیروزی مردم، هنوز همان سیستم بود و مردم به آن سیستم زندگی می‌کردند. چون پول عراق در آن صندوق بود. اینها در مورد ما این کار را پیگیری می‌کردند. بحث جنگ و امثال اینها هم بود. ولی آنها احتیاج به جنگ نداشتند و می‌خواستند ملت ایران را از این راهی که می‌روند، عاجز کنند.
کاری که آقای دکتر روحانی و تیم ایشان کردند، کار خیلی بزرگی بود. یک تیم در مقابل شش تیم نیرومند که کارشناس‌های فراوانی هم همراه‌شان بودند، مذاکره می‌کردند. الان همه دنیا قبول دارند که ایران برنده مذاکرات است و شما می‌بینید که الان یکی از مسائلی که در انتخابات امریکا، محور بحث‌های کاندیدا‌ها شده، این است که ترامپ می‌گوید که «شما ایران را در این مذاکرات بزرگ کردید و ایران را به یک کشور قدرتمند تبدیل کردید.» البته ایران یک کشور قدرتمند بود و آنها جلوی ما را گرفته بودند و مذاکرات این سد را برطرف کرد و ما راه خودمان را ادامه می‌دهیم.
الان اسراییل، جمهوریخواهان و عرب‌ها عصبانی هستند که چرا این‌گونه شد. در داخل هم تندروهایی که اصولا ماجراجویی می‌کنند، عصبانی هستند. چون کار خیلی بزرگی شد. یعنی با کار مبنایی‌ای که آقای دکتر روحانی کرد، الان راه‌مان کم و بیش باز شده است، البته پیش‌بینی هم می‌شد که در بعضی چیزها احتیاج به تصویب است. چون بعضی چیزها بود که در تصویب‌های برجام نبود و در تحریم‌های دیگر بود و آنها طول می‌کشد تا حل شود و یکی یکی در حال حل شدن است. به نظر می‌رسد که کار خیلی بزرگی بود.
مساله دیگری که پیش آمد، این بود که آرامشی به جامعه داد و جامعه ما از اضطرابی که در آن هشت سال داشت، آرام گرفت و الان امیدوار شده و یک وضع طبیعی است.
کار دیگر دولت درباره کارخانه‌های تولیدی کشور است که نصف آنها تعطیل بودند یا خیلی کم تولید می‌کردند یا اینکه نقدینگی نبود. دولت دستور داد که نقدینگی را به کارخانه‌ها تزریق کنند. دو، سه روز قبل وزیر مربوطه گفتند که یازده هزار واحد وام‌شان را گرفتند و در حال راه‌اندازی کارهای‌شان هستند. البته به خاطر اینکه بازارها و مشتری را هم در دوران تحریم از دست داده بودیم و مصرف‌کننده‌ها منابع جدیدی را پیدا کردند، طبیعتا باید برگردیم و همچنین بازار جدید بگیریم. باید صادرات‌مان را هم رونق دهیم که در همین راه است. طبعا اگر این کارخانه‌ها کار کنند، اکثر کسانی که بیکار شدند، به سر کارشان برمی‌گردند و طرح‌های جدید هم پیش می‌آید.
الان دانشگاه‌های کشور مخصوصا دانشگاه آزاد به سراغ شرکت‌های دانش بنیان رفتند که هم اشتغالزا و هم مولد است و محصولات‌شان با محوریت دانش و علم است که محصولات نیرومندی هم خواهند بود. حرکتی شروع شده که به نظر می‌رسد آثارش دیر یا زود در کوچه‌ها، خانه‌ها و جیب مردم پیدا می‌شود.
 شما دیدارهای منظمی با آقای دکتر روحانی دارید. در دیدار اخیرتان مهم‌ترین توصیه‌ای که به ایشان داشتید، چه بوده و چه مساله‌ای را بیشتر تاکید داشتید؟
 از همان سال اول تاکید داشتم که شما نقدینگی در کشور زیاد دارید و الان این نقدینگی در کارهای انگلی مصرف می‌شود. مثلا قاچاقچی‌ها یا پولدارهای بزرگ پول‌ها را می‌گیرند که خرید و فروش و کارهای دیگر می‌کنند. باید نقدینگی کشور به کارخانه‌ها و تولید برود. دو، سه سال وقت کشور تلف شد. از امسال شروع کردند. بانک‌ها و کارخانه‌ها را قانع کردند. راه‌های تضمین را که بانک‌ها مطمئن باشند که پول مردم ضایع نمی‌شود، پیدا کردند و در حال فعال کردن کارشان هستند. باید از سال اول همین را شروع می‌کردند.
 بعضی از فعالان اقتصادی بر این باورند که دولت با کنترل تورم به شکل دستوری باعث شده که رکود در بازار افزایش پیدا کند. آیا شما معتقد هستید که باید دولت یک مقدار از سیاست‌های ضدتورمی‌اش به نفع بازار دست بکشد یا نه؟
 البته رکود تورمی، خطرناک‌ترین نوع رکود است. برعکس آن هم خطرناک است. این دو باید با هم بازباشند. تعریف رکود تورمی فلاکت است. الان اینها تورم را پایین آوردند و به حد معقولی رساندند، وام بانک‌ها خیلی گران به دست مردم می‌رسید که این را پایین آوردند و باز هم دارند پایین می‌آورند. در حال اصلاح کارها و انجام کارهای مبنایی هستند که در هشت سال گذشته نمایشی انجام شده بود و پایه کار را بسیار خراب می‌کرد.
به نظرم الان راه درستی را در پیش دارند. منتها بعضی‌ها را دیر شروع کردند و انتقاد من اینجاست.
 امروز فکر می‌کنید برای اردیبهشت ٩٦ آقای روحانی همچنان بهترین گزینه است؟ دلایل‌تان را هم برای مردم بازگو کنید.
 بله. نظر من این است که الان وضع آقای روحانی بیشتر از هر کاندیدایی که می‌تواند به میدان بیاید، بهتر است. من این‌گونه می‌بینم. اکثر کسانی که به آقای روحانی رای دادند، از انتخاب خود راضی هستند. آقای روحانی تا قبل از آن برای رقابت در میدان ریاست‌جمهوری نیامده بود و برای نخستین‌بار، آن هم برای مدت کوتاهی تبلیغ کرد. چون زمانی که مرا رد کردند، ایشان جدی شدند و ظرف چند روز اوج گرفت. با آن شرایط، الان همه بر سر رای‌شان می‌مانند. آنهایی که رای دادند، نیروهای حزبی از جریان معتدل، اصلاح‌طلب، مدیریت‌ها، نخبگان و کسانی بود که تحلیل‌های درستی از شرایط دارند. ممکن است افرادی هم تغییر رای داده باشند که جای آنها هم افراد دیگری می‌آیند. به نظرم رای ایشان کاملا تضمین شده است.
 آقای هاشمی، یکی از بزرگ‌ترین شوک‌هایی که به انتخابات سال آینده از همین الان وارد شده، منع آقای احمدی‌نژاد از ورود به عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری بوده که از طریق مقام معظم رهبری صورت گرفته است. فکر می‌کنید که چرا ایشان از ورود به صحنه انتخابات مجدد، منع شدند و اینکه این منع شدن چه تاثیری بر صحنه انتخابات داشته است؟
 چون دوستان قدیمی‌شان مخالف شدند. اصولگرایانی که از ایشان حمایت و تقدیس می‌کردند، برائت جستند.
 یعنی فکر می‌کنید پایگاه رای نداشتند و فقط به این خاطر از حضور در انتخابات منع شدند؟
 چون خودم افکارسنجی روشنی برای این کار ندارم، نمی‌توانم نظر قطعی بدهم. البته ممکن بود کسانی باز هم به ایشان رای بدهند. ولی اینکه چرا رهبری این کار را کردند، بحث دیگری است و ایشان هر چه لازم بود را توضیح دادند و من نمی‌خواهم چیز دیگری بگویم. البته احتمالاتی می‌دهم.
 با توجه به انتخابات مجلس و خبرگان، چقدر تکرار نتیجه هفتم اسفند را در انتخابات آینده متصور می‌دانید؟ مشکلی داشتیم که در شهرهای بزرگ در سال‌های اخیر اقبال مشارکت عمومی بوده است. نگران واکنش سرد افکار عمومی به ویژه در شهرهای بزرگ نیستید؟
 بستگی به عمل ما دارد. اگر خوب عمل و مردم را راضی کنیم و مردم شاداب باشند و مخصوصا جوان‌ها، تحصیلکرده‌ها و نخبه‌ها امید پیدا کنند، امید را به جامعه تزریق می‌کنند و جامعه علاقه‌مند می‌شود که در انتخابات شرکت کند. ولی نسبت به سال‌های قبل شرکت بهتر بود. چرا می‌گویی که بی‌علاقه بودند؟ بیش از ٦٠ درصد مردم شرکت کردند. قبلا به ٤٠ درصد و ٣٥ درصد رسیده بودیم و انتخابات در این حدود بود.
 حضرت آیت‌الله، انتقادات بسیار زیادی نسبت به اجرای برجام در کشور ما می‌شود. در واقع منتقدان برجام می‌گویند که این برجام دستاوردهای زیادی نداشته و بی‌جهت به امریکا امیدوار بودیم و مردم در زندگی روزمره‌شان آثار برجام را نمی‌بینند. شما چه نظری در مورد این انتقادات دارید؟ فکر می‌کنید با توجه به این انتقادها، دوام برجام آیا در سال‌های آتی خواهد بود و این پیمان ادامه پیدا خواهد کرد یا نه؟
 من ٨٠ تا ٩٠ درصد از مصوبات برجام را می‌بینم که دارد عملی می‌شود. چند درصدش نمی‌شود و امریکا هم بهانه دارد. یک مساله این بود که اصلا نمی‌توانستیم از طریق بانک‌ها پول به خارج بدهیم. الان با صدها بانک، حتی بانک‌های بزرگ، معاملات‌مان را معمولی انجام می‌دهیم. کشتی‌های ما نمی‌توانستند به بندرهای دنیا بروند و کشتی‌های بزرگ دنیا هم به اینجا نمی‌آمدند و به دوبی می‌رفتند و بارشان را خالی می‌کردند و ما دوباره باید آنها را بار کنیم و برای خودمان بیاوریم. معاملاتی را که می‌خواستیم تعهد بانکی بدهیم، انجام نمی‌شد. پول‌های نقدمان را در چین گذاشته بودیم و تبدیل به یوان کرده بودیم تا بتوانیم بگیریم.
چین می‌گفت: کالایی را که من می‌گویم، ببرید. کالای بنجل را می‌داد و کالای اساسی را نمی‌داد. به ما می‌گفت: به من طرح بدهید که طرح را اجرا کنم. بعضی از طرح‌هایی که می‌شد، به چین دادند. آقای احمدی‌نژاد خیلی به طرح کاری نداشت و به همان کارهای خاص خودش، شعاری عمل می‌کرد. الان کجای کشور از برجام مشکل دارد؟ جز اینکه می‌گویند بانک‌های بزرگ نمی‌آیند. چیز دیگر چیست؟ همه اینها در حال اجراست و همه‌چیز سرجای خودش است. اتحادیه اروپا اخیرا تصویب کرد که روابطش با ایران به وضع قبل از تحریم برگردد. دانشجوهای‌مان را دانشگاه‌های بزرگ دنیا در رشته‌های خاص و مهم نمی‌پذیرفتند. اما الان باز شده و هر کجا که می‌روند، می‌پذیرند.
در خود هسته‌ای ما برنده مذاکرات هستیم. ما قبلا می‌خواستیم مواد خام برای غنی‌سازی بخریم، کسی به ما اورانیوم نمی‌فروخت و هیچ جایی نمی‌توانستیم بخریم. به جز همان ٧٠٠ تنی که بخشی از زمان شاه خریده بودیم و بخشی را در دولت من خریدیم و آوردیم و برای تولید نداشتیم و اگر هم تولید می‌کردیم، نمی‌توانستیم بفروشیم. برای اینکه در این مساله تحریم بودیم. الان اگر ما اورانیوم تولید کنیم، به قیمت خوب در بازار از ما می‌خرند. آب سنگین داشتیم و تمام تانکرهای‌مان از آب سنگین پر شده بود. آب سنگین خیلی باارزش است و ما نمی‌توانستیم بفروشیم. اما الان آب سنگین را به امریکا، روسیه و کشورهایی که خودشان آب سنگین دارند و نیاز هم دارند، می‌فروشیم. چون آب سنگین تولیدی ما کیفیت خوبی دارد، از ما می‌خرند.
الان در دنیا به عنوان عضو رسمی باشگاه هسته‌ای حضور داریم. تحقیقات هسته‌ای ما هنوز خیلی خوب است. دانشمندان ما در حال کار هستند. ما به تدریج شروع کردیم. الان با استفاده از تکنیک‌هایی که آژانس باید به ما بدهد، می‌توانیم با امنیت بیشتر و شرایط بیشتر آماده کنیم. در اینجا وضع ما بهتر شد و رفع مشکلات ما بهتر شد. اما رسانه‌ها و تریبون‌ها دست مخالفان سیاسی دولت است که هر چه می‌خواهند، می‌گویند و یک عده هم چشم بسته و گوش باز قبول می‌کنند.
 هدف این هجمه‌ها چیست و چرا این انتقادات صورت می‌گیرد؟
 هدف‌شان این است که آقای دکتر روحانی شکست بخورد و خودشان بیایند.

الان که به بحث هجمه‌ها و تندروی‌ها اشاره شد، شما یکی از افرادی بودید که بیش از اندازه و بیشتر از هر شخصیت دیگری مورد هجمه قرار گرفتید. آقای روحانی هم با جنس متفاوتی از منتقدها روبه‌روست. مخالف‌های قسم‌خورده‌ای که رسانه و تریبون دارند و شروع به هجمه به ایشان می‌کنند. فکر می‌کنید هدف‌گذاری‌شان برای انتخابات بعدی چگونه باشد و چگونه این هدف‌گذاری را نشان می‌دهند تا جلوی آقای روحانی را بگیرند؟ آقای روحانی باید در برابر این هجمه‌ها چه کاری بکند؟
 نتیجه عکس می‌گیرند. فکر می‌کنند مردم ما نادان هستند. مردم این حرف‌ها را درست می‌فهمند که هدف‌شان چیست و چه می‌گویند. الان مردم ما تحصیلکرده هستند. شما در هر خانواده بروید، تعدادی دانشجو، استاد یا معلم وجود دارد. الان مردم اطلاعات را تنها از صداوسیما نمی‌گیرند، از هزار راه، اطلاعات به گوش مردم می‌رسد. الان مردم واقعیات را بهتر می‌فهمند و خیلی زود می‌فهمند که چه کسی حرف راست می‌زند. مثلا خود من که این همه علیه من گفتند، در انتخابات اخیر چه جوابی داد؟ از نتیجه‌اش در تهران چه فهمیدیم؟ مردم تهران قشر روشن‌تری هستند. از این حرف‌ها نتیجه عکس می‌گیرند و جز تلف کردن کاغذ و وقت و پول، نتیجه‌ای نگرفتند که عصبانی هستند.
 بخشی از این هجمه‌ها به شکل سازمان‌یافته علیه دولت - چه از تریبون‌های رسمی و چه از نهادهای عمومی- رخ می‌دهد. فکر نمی‌کنید که آقای روحانی برای کاهش این فشار و هجمه‌ها باید دست به یک عملیات سیاسی علیه هجمه‌ها بزند؟
 آقای روحانی در مسیر خودش کاملا جلو می‌رود. البته دوستانش گفتند که پاسخ به حملات لفظی را یک مقدار کم و کار را قوی‌تر کن که همین کار را می‌کنند.
 به نظر می‌رسد در همین نکته‌ای که شما می‌فرمایید، آقای روحانی در ترمیم کابینه یک مقدار عقب‌نشینی داشتند، هجمه‌هایی که به ویژه در حوزه فرهنگ صورت می‌گرفت، باعث شد که ایشان استعفای وزیر را بپذیرند.
 خود وزرا از شنیدن این همه حرف‌های ناحق خسته می‌شوند. آقای جنتی دیروز رسما اطلاع داد و من امروز در روزنامه‌ها خواندم که نوشته بود در آن جلسه قم فقط چهار زن بدحجاب وجود داشتند که این همه هیاهو درست کردند. خود آقای جنتی اینها را توضیح داد. در دولت من هم وزیر فرهنگ را عوض کردند. فشار آوردند و تحمل آقای خاتمی تمام شد و کنار رفت، می‌گفت: می‌ترسم دولت شما آسیب ببیند. در دولت آقای خاتمی هم بر سر آقای مهاجرانی همین کار را کردند. در دولت احمدی‌نژاد هم وزیر فرهنگ نتوانست بماند که یا او تحمل نکرد یا آنها تحمل نکردند. الان این بخشی که به ذهن منتقدین به اسم فرهنگ می‌آید، همین چیزهای عادی است که فرهنگ واقعی اینها نیست.
فرهنگ واقعی نهادینه کردن اخلاقیات برای یک ملت هوشیار و در میدان و در صحنه و سالم سالم است که کسی دروغگو نباشد، تهمت زن نباشد، حق کسی را ضایع نکند و صداقت و رفاقت و امانت و خیلی چیزهای دیگر که در اخلاق هست، حفظ شود که البته الان زیاد مطرح نمی‌شود. به نظرم مساله جدی‌تر از این است. این عقب‌نشینی نبود. البته در مورد ورزش خود ورزشکاران یک مقدار اصرار داشتند. در آموزش و پرورش هم این مساله صندوق که پیش آمد، وزیر را تحت فشار گذاشتند و شاید او مقصر نبود. چون سازمان جدایی بود یا حتی اگر زیرنظر ایشان هم بود، آنها خلاف کرده‌اند. من فکر می‌کنم مساله عقب‌نشینی در برنامه آقای روحانی اصلا نیست و به آن چیزهایی را که گفته، عقیده دارد و پای آنها هم ایستاده است.
 شما اشاره فرمودید که مساله فرهنگ و ارشاد اسلامی همیشه دچار مشکلاتی بوده و یک مساله ریشه‌دار است و حتی در دولت شما هم اتفاق افتاده است. سوال من این است که فکر نمی‌کنید این مساله باید یک روز حل شود؟ شما در زمینه روشنفکری دینی تالیفی داشتید و صحبت‌های خیلی خوبی در این زمینه داشتید و ارتباط خوبی با قم و مراجع دارید. فکر نمی‌کنید که این مشکل باید روزی حل شود و مذاکره‌ای صورت بگیرد؟ شاید خود شما بهترین گزینه برای قانع کردن علما، مراجع برای یکسری از مسائل باشید. فکر نمی‌کنید که باید قدمی برای حل این مشکلات برداشت تا این مشکلات حل شود. هر کسی امروز جای آقای علی جنتی بنشیند، همان مشکل را دارد. در دولت بعدی هم همین است. راه‌حل این بحران چیست؟
 شما کشوری را پیدا کنید که هیچ یک از وزرا استعفا نداده باشند و تحت فشار قرار نگیرند. چیزهایی عمومی و چیزهایی عوام‌پسند است. چیزهایی هم داریم که مسائل خاصی درست می‌کند. حرف‌های دیگری هست که نمی‌خواهیم آنها را مطرح کنیم. کمتر دولتی پیدا می‌شود که تمام عمرش را با همان وزرایی که شروع کرده، تمام کند. این خیلی مساله مهمی نیست. البته در این تعویض‌ها مسائل دیگری هم بوده که ما این چیزها را مطرح نمی‌کنیم.
 با توجه به جایگاهی که شما دارید، نمی‌خواهید علما و مراجع قم و جاهایی را که در واقع نگران وضعیت فرهنگی هستند، قانع کنید؟
 علما این‌گونه نیستند. کسان دیگری هستند که هر کاری بکنیم، باز حرف می‌زنند.
 آقای هاشمی، اگر بخواهیم دولت آقای روحانی را با دولت شما مقایسه کنیم، بعد از یک فاصله زمانی شانزده تا بیست ساله، به نظر می‌رسد که اختیارات دولت آقای روحانی و دولت جمهوری اسلامی نسبت به زمان شما کاهش یافته است. آیا حس نمی‌کنید که دولت فعلی به ویژه در زمینه اجرای خیلی از اصول قانون اساسی قدرت و اقتدار کمتری دارد؟
 بله. نسبت به دولت من، خیلی مشکلات بیشتری دارد. من که رییس‌جمهور شدم، از مجلس آمدم. مجلسی‌ها همیشه در انتخابات ریاست، در سطح بالایی به من رای می‌دادند و همه رفیق من بودند. مجلس در دولت من، مزاحم نبود. افرادی هم بودند که حرف‌هایی می‌زدند. اما ما هر چه می‌گفتیم، در آنجا تصویب می‌شد. رهبر هم واقعا مثل برادر و دلسوز با من کار می‌کردند. نخستین کابینه‌مان را که می‌خواستیم تشکیل بدهیم، با آیت‌الله خامنه‌ای نشستیم و مشورت کردیم. روی تک‌تک توافق کردیم و به قلم ایشان نوشته شد و من هنوز آن کاغذ اسامی را دارم. ما همان‌ها را به مجلس بردیم. کابینه دوم را که می‌خواستیم تشکیل بدهیم، ایشان گفتند که من به دو نفر رای نمی‌دهم، ولی مخالفت هم نمی‌کنم و شما با مسوولیت خودتان هر کسی را خواستید، انتخاب کنید. این‌گونه بود و در هیچ مساله‌ای با ایشان اختلاف نداشتیم. بودن رهبر در کنار رییس‌جمهور آن هم با این صمیمیت در تاریخ انقلاب ما هیچ‌وقت نبوده و در زمان‌های دور هم نبوده است. دولت من، از لحاظ رهبری و از لحاظ مجلس بهترین پشتیبان را داشت. علمای قم، حوزه و روحانیت حمایت می‌کردند.
من امام جمعه بودم، همه ائمه جمعه دنبال صحبت‌های من بودند. برادرم در صداوسیما بود و مشکلی با صداوسیما نداشتیم. اصلا تریبون مزاحم به آن معنا نداشتیم. افرادی که سیاست‌های ما را نمی‌پسندیدند، خیلی کم بودند، مخالفت می‌کردند و به گونه‌ای برای‌شان سنگین شد که در انتخابات بعدی مجلس هم یک دفعه حذف شدند. من اصلا مشکلی نداشتم.
مسائل خارجی به سرعت حل می‌شد. چون باید با اتحاد حل می‌کردیم. چند ماه طول نکشید که همه بانک‌های جهان و کشورهای جهان آماده شدند تا بیایند از طرح‌های ما پشتیبانی کنند و طرح‌ها را فاینانس می‌کردند که از سود طرح‌ها به آنها می‌پرداختیم.
تولید نفت یک میلیون بشکه بود که ما به سرعت به بیش از ٤ میلیون بشکه رساندیم و این‌گونه شد و می‌توانستیم کار کنیم. کارهای بزرگ سرمایه‌گذاری که ٥ تا ٦ سال طول می‌کشید تا به نتیجه برسد، به آسانی انجام می‌شد. عرب‌های اطراف ما که برای کمک به عراق با ما می‌جنگیدند، در اختیار من درآمدند و رفاقت ما به گونه‌ای بود که هر چه از آنها می‌خواستیم، عمل می‌کردند. در شمال کشورهای تازه مستقل شده همه وابسته به من بودند. من هم کمک‌شان می‌کردم و آنها در هر جایی، به ایران رای می‌دادند. در مدیریتم اصلا مشکل نداشتم. آقای روحانی در همه زمینه‌ها مشکل دارد.
 شما چند وقت قبل و بعد از انتخابات اعلام کردید که خیال‌تان از آگاهی مردم راحت شده است. من چند ابهام در مورد این فرمایش حضرتعالی دارم. انتخابات خبرگان که تمام شد، شما در انتخابات هیات رییسه فعالیتی نداشتید.
 من قبل از این دوره از ریاست بیرون آمده بودم. در زمانی که اکثریت به من رای می‌دادند، دو بار آقای یزدی و جنتی برای رقابت آمدند که هر دو افتادند. من به دلیل خاصی خواستم آقای مهدوی را بیاورم. آقای مهدوی هم اعلام کرد که آقای هاشمی به من تفویض کرد. اصلا بحث این چیزها نبود. این دفعه هم اگر نامزد می‌شدم، شاید همان‌گونه بود. اما بنا نداشتم که نامزد شوم. اینجا کارهای زیادی دارم. دانشگاه آزاد خیلی وقت مرا می‌گیرد. کارهای متفرقه مثل همین مصاحبه‌ها و امثال اینها زیاد دارم. دیگر ظرفیت کارهای بیشتر از این را ندارم.
 این فرمایش شما را قبول دارم، ولی خیلی از مردم و جوان‌ها به اسم شما و به خاطر شما پای صندوق رای آمدند و به لیست خبرگان رای دادند، شاید توقع نداشتند که فرد دیگری، رییس خبرگان شود. این توقع جوان‌هاست.
 این همان کاری بود که برنامه‌اش در ردصلاحیت‌ها چیده شد. مردم آن را دیده بودند و اینجا را هم ببینند. آن یک چیز دیگر است و نباید به حساب این چیزها گذاشت.
 فکر نمی‌کنید که این خیال راحت شما یک مقدار دایمی نباشد؟ مردم ما بعد از آقای خاتمی به سراغ احمدی‌نژاد رفتند.
 و نتیجه را دیدند. این تجربه تلخ برای تاریخ معاصر ایران کافی است.
 شما یکی از معماران و حامیان بزرگ روابط ایران و عربستان بودید. در دوره شما روابط ایران و عربستان بسیار شکوفا بود و همان‌طور که اشاره کردید، مثل دو برادر می‌توانستیم مشکلات‌مان را با کشور عربستان حل کنیم. الان بحران بزرگی بین ایران و عربستان وجود دارد و عربستان دارد مشکلات زیادی برای ما ایجاد می‌کند. در این خصوص چه تحلیلی دارید و چه اقدامی می‌توانید بکنید؟
 آن موقع که من بودم، با آن وضعی که با رهبری، مجلس، صداوسیما، قوه قضاییه، ائمه جمعه و دانشگاه‌ها همراه بودیم و کار می‌کردیم، گرفتن تصمیمات آسان بود. الان وضع آن‌گونه نیست و ثانیا عربستان هم عوض شد. الان حکامی که در عربستان آمدند، خودشان را هم تحمل نمی‌کنند. خانواده حاکم را که خانواده عبدالله بودند، تقریبا همه را کنار گذاشتند و خانواده دیگری سرکار آمد. الان سلمان حاکم شده که سن‌شان خیلی بالاست و خیلی نمی‌تواند اداره کند. بچه‌هایش خیلی تند هستند که کار دست پسرانش است و آنها کار می‌کنند.
پس حکام عربستان عوض شدند. ضمنا من هم در اینجا مسوولیتی ندارم که بروم. آن موقع خودم مسوول بودم و می‌توانستم کار بکنم. الان باید به من بگویند که برو. در دوره احمدی‌نژاد یک بار که من برای زیارت می‌رفتم، شورای عالی امنیت به من گفت که برو و مساله را حل کن. من با یک جلسه سه، چهار ساعت مساله را حل کردم. اختلافات ما از آنجا شروع شد. سر عراق، سوریه، لبنان، افغانستان و یمن که به تازگی اضافه شده، شروع شد. ما برای همه اینها یک کمیسیون تنظیم کردیم که کمیسیون مشترک باشد و کارها را انجام بدهد. بعضی از اختلافات ما عقیدتی و مذهبی است که وهابی‌ها خیلی با ما فرق می‌کنند. قرار من و ملک عبدالله این شده بود که یک کمیسیون مشترک علمایی داشته باشیم که در اختلافات، آنها به هر نتیجه‌ای رسیدند، همه متابعت کنند. یعنی به این آسانی در یک جلسه عمل شد. الان وضع آن‌گونه نیست. البته باز هم اگر بنا باشد که کاری از من ساخته باشد، انجام می‌دهم. دفعه قبل کار را انجام دادم، اما دولت احمدی‌نژاد اصلا اجرا نکرد و آنها هم دیدند که آن تصمیمات بایگانی شد.
بعد از برگشت من از عربستان وزیر خارجه وقت برخلاف حقیقت مصاحبه کرد و گفت: عربستان به آقای ری‌شهری، نماینده رهبری در حج اهانت کرده، اما آقای ری‌شهری تکذیب کرد. حرف وزیر را صداوسیما پخش کرد و حرف آقای ری‌شهری پخش نشد و اگر شد، من نشنیدم.
 به نظر شما شرایط منطقه در حالت متشنج فعلی به سود منافع ما است یا در زمانی که شرایط با ثبات‌تر و امن‌تر باشد؟ نقش خودمان در ایجاد این ثبات چیست؟ به هر حال ما الان در سوریه و عراق مستقیم درگیر هستیم و برخی دیدگاه‌ها وجود دارد که ما در این زمینه‌ها باید فعال باشیم، حتی اگر تشنج‌ها زیاد و هزینه‌ها بالا باشد.
 منطقه ما وضع خوبی ندارد. همه کشورهایی که اطراف ما هستند، دچار مشکل و نزاع خونین هستند. اگر اطراف خودمان بگردیم، می‌بینیم که چه وضعی است! الحمدلله ما در این میدان خیلی به هم ریخته، یک کشور آرام هستیم و اگر خودمان عاقلانه عمل کنیم، خیلی خوب و به سرعت می‌توانیم پیشرفت کنیم و کارهای‌مان را انجام بدهیم و مساله‌مان را با دنیا هم حل کردیم. وضع منطقه دیگر تنها به ما بستگی ندارد. الان مساله‌ای است که امریکا و روسیه در مقابل هم صف کشیدند و صحبت از جنگ جهانی می‌کنند. یعنی تا این حد جلو رفتند. در یمن این همه کشور همراه عربستان شدند و مردم مظلومی را هر روز بمباران می‌کنند. بدون هیچ گناهی، جلسه عزاداری را بمباران می‌کنند، مدرسه را بمباران می‌کنند، یک کشور مسلمان که متولی حرم خداست، این کارها را با کشور همسایه می‌کند. لیبی تقریبا حالت دیگری پیدا کرد. الان لیبی مرکزی شده که هر گروه تروریستی در هر گوشه و کناری می‌تواند برای خودش جایی باز کند و یک دولت مسلط بر تمام کشور ندارد. فلسطین و حماس که آن‌گونه جنگ غزه را تحمل کرد و اسراییل را از پای درآورد، خواهان صلح شدند و الان از میدان رفتند و کاری برای فلسطین نمی‌کنند و اوضاع به آن صورت درآمده است. حزب‌الله در سوریه مشغول شده و نیروهایش گرفتاری پیدا کردند. الان شرایط منطقه خیلی بد است و ما داریم هزینه می‌کنیم. اگر ما نبودیم، وضع عراق خیلی خراب بود. وقتی داعش موصل را گرفت و تا ٦٠ کیلومتری بغداد هم به سرعت به جلو می‌آمد، کردستان در خطر بود و ما کمک کردیم و تعادلی به وجود آوردیم و ان‌شاءالله بقیه را هم بیرون می‌کنیم. به هر حال ما نقش‌مان را ایفا می‌کنیم.
ناتو بعد از ١١ سپتامبر با همه پول، امکانات و قدرت خودش به افغانستان آمد که اینجا را امن کند. اما پس از پانزده سال هم ناامنی زیادتر شده و هم تریاک و مواد مخدر و هرویین بیشتر شده و هم فساد اخلاقی بیشتر شده است. افغان‌ها، آدم‌های متدینی هستند. در پاکستان با این عظمت و جمعیتی که بالغ بر دویست میلیون نفر است، به دانشکده پلیس حمله کردند و ٦٠ نفرشان را کشتند و ١٢٠ نفر را هم ظرف دو، سه ساعت نیمه‌شب زخمی کردند. اما کشور ایران به خاطر نیروهای ورزیده‌ای که از سپاه، نیروهای امنیتی و اطلاعاتی دارد و مردم با همه مشکلاتی که دارند وفادار و پاسدار انقلابند. ایران خیلی قوی است و می‌توانیم خودمان را حفظ و در سایه امنیت کار کنیم. الان وضع منطقه خوب نیست. البته اگر میدان ما یک مقدار بازتر باشد و به حرف‌های ما توجه کنند، می‌توانیم به امنیت منطقه کمک کنیم.
 احتمال پیروزی خانم کلینتون در انتخابات آتی امریکا خیلی بالاست. فکر می‌کنید با تشکیل دولت توسط خانم کلینتون، شاهد چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با دوران اوباما هستیم؟
 بالاخره خانم کلینتون عضوی از دموکرات‌هاست، اگرچه ما هیچ‌وقت فرقی بین دموکرات‌ها و جمهوریخواه‌ها نمی‌گذاشتیم و همه‌شان با ما به یک صورت رفتار می‌کردند، اما ترامپ یک موجود خطرناک است. خیلی خطرناک است و اصلا روی او نمی‌توان هیچ حسابی باز کرد. ملت امریکا هم فهمید که همه شعارهایش توخالی است، الان به این روز افتاده است. بالاخره اگر کلینتون باشد، سیاست‌های دموکرات‌هاست و همین وضع موجود ادامه پیدا می‌کند و ممکن است کمی تفاوت داشته باشد.
 آیا در دوره بعدی، با توجه به اینکه سن برجام هم بیشتر می‌شود و دو، سه سال هم از آن می‌گذرد، می‌توان با امریکا در حوزه‌ها و مسائل دیگر کار کرد یا خیر؟
 من فکر می‌کنم، می‌توانیم. تشکیلات آنها سازمان‌یافته و قوی است. الان خودشان مسائل معاملات را حل می‌کنند. مساله بویینگ را حل کردند. اجازه وام به بانک‌هایی را که به ما وام نمی‌دادند، دادند تا برای خرید از وام استفاده کنیم. کارهای ما رو به پیش است و می‌تواند به جلو برود.
 من چند روز قبل خاطرات آقای حبیب‌الله عسگراولادی را می‌خواندم که یک خاطره از تبعیدشان به زندان برازجان گفته بودند و اینکه شما با خانواده‌تان به ملاقات ایشان رفتید. در آن شرایط خیلی خطرناک رژیم پهلوی به آنجا رفتید و سخنرانی خیلی خوبی هم در زندان داشتید. هنوز هاشمی، هاشمی آن روزهاست و دلسرد نشده است و اگر شرایط ایجاب کند، شما می‌گویید خیلی از مسائل را می‌دانید که نمی‌توانید به ما بگویید و از خیلی از مسائل می‌گذرید. من می‌خواهم بدانم که آیا هاشمی دلسرد شده که نمی‌تواند خیلی از مسائل را به ما بگوید و از خیلی از مسائل می‌گذرید یا اینکه ملاحظات دیگری دارید؟
 نه، من از گذشته خودم کاملا راضی هستم. تفکرات خود را همان زمان‌ها با مطالعه گرفتم و هنوز هم تفکرات جوانی را دارم و هنوز هم تفکرات مذهبی و سیاسی‌ من همان‌گونه است. فقط با تطور زمان، انسان چیزهایی را باید عوض کند. آن سفر، سفر خاصی بود. عید بود که با خانواده آقای مروارید، خانواده آقای مهدیان و خانواده ما، سه خانواده با ماشین خودمان رفتیم که اوضاع راه خیلی بد بود و مثل الان نبود. همه گردنه‌ها خاکی بودند. ظهر مهمان زندانی‌ها در زندان برازجان بودیم. سخنرانی نبود، اما صحبت‌های خوبی داشتیم. همه دوستان ما بودند و آنها که بازداشت شدند، ما هم خیلی اذیت شدیم. به آنجا رفتیم و دوستان‌مان را دیدیم و خیلی خوشحال شدیم.
 شما اخیرا در جایی مرتبط به رونمایی از کتاب خاطرات‌تان اشاره کردید که همه اسرار نظام را نوشتید. آن چیزی که چاپ می‌شود، بخش قابل چاپ است. آیا اینها محفوظ است؟
 خیلی چیزها سری بوده و من آنها را در خاطره‌ای که می‌خواستم منتشر کنم، نمی‌نوشتم. آنچه گفتم، این بود که گفتم من خیلی چیزها را می‌دانم، بالاخره من در شرایطی بودم که باید افراد را می‌شناختم. البته از پیش از انقلاب و بعد از انقلاب می‌شناسم و رفتار و مسائل‌شان را می‌دانم. مسائل کشور را خیلی خوب می‌دانم و همه اینها را بلد هستم. البته مسائل گذشته عمدتا بر محور کارهای خودم یا مربوط به خودم است. چیزهایی را نوشتم که روزی منتشر کنم. البته همین الان و در این زمان که منتشر می‌کنم، مواظب هستم که به آبرو و حیثیت افراد برخورد نکند و اگر ببینم که برخورد می‌کند، از آنها می‌پرسیم و اگر راضی نباشند، حذف و اگر راضی باشند، چاپ می‌کنیم. ملاحظه می‌کنم و از خودمان هر چه نوشتم، پخش می‌کنم. بعضی‌ها می‌گویند که چرا نوشتی که به لتیان رفتیم؟ بله وقتی به لتیان رفتیم، چرا نگویم؟ دلم می‌خواهد همانی که هستم، باشم و نمی‌خواهم خودم را به صورت دیگری نشان بدهم. اگر با انصاف خاطرات من خوانده شود، خواننده پی می‌برد که در هر لحظه آن سال‌ها، کی بوده‌ام و چه می‌کردم.
 خیلی ممنون که به سوالات ما جواب دادید.

 منبع: روزنامه اعتماد

برچسب‌ها:
دیدار عزیز اکبریان بارئیس کمیسیون ترابری و زیرساخت‌های مجلس فدرال آلمان و هیئت همراه

عزیز اکبریان در دیدار با هیأت پارلمانی آلمان مطرح کرد؛

آمادگی کمیسیون صنایع و معادن برای توسعه مناسبات صنعتی ایران و آلمان

 
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، از آمادگی کمیسیون متبوعش برای کمک به توسعه مناسبات ایران و آلمان در تمامی زمینه ها به ویژه در حوزه صنعت خبرداد.
 
 آمادگی کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای توسعه مناسبات صنعتی ایران و آلمان

 رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس روز یکشنبه (95/8/2) با "کریستین لومان" رئیس کمیسیون ترابری و زیرساخت‌های مجلس فدرال آلمان و هیئت همراه دیدار و گفت وگو کرد.

اکبریان در ابتدای این دیدار با اشاره به پیشینه خوب مناسبات ایران و آلمان بر ضرورت توسعه و گسترش روابط فیمابین در تمامی زمینه ها اعم از اقتصادی و تجاری،سیاسی و فرهنگی تأکید کرد و گفت:تقویت روابط ایران و آلمان به عنوان دو کشور مهم و تأثیرگذار به نفع دو ملت و دو کشور خواهد بود.

نماینده مردم کرج درمجلس شورای اسلامی،افزود:مجلس شورای اسلامی،کمیسیون‌های تخصصی آن و به ویژه کمیسیون صنایع و معادن آمادگی هرگونه همکاری برای کمک به توسعه مناسبات دو کشور در تمامی زمینه ها به ویژه در حوزه صنعت را دارند.

برچسب‌ها:
شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی نباید به معنای سرک کشیدن در مسائل خصوصی کاندیداها باشد

  اظهارات محمدجوادکولیوند درخصوص هزینه های تبلیغاتی انتخابات

 رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر منظور از شفافیت مالی این باشد که سرک کشیدن به مسائل خصوصی افراد نباشد، می‌توان این پیشنهادات را تبدیل به قانون کرد.
 
شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی نباید به معنای سرک کشیدن در مسائل خصوصی کاندیداها باشد

محمدجواد کولیوند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص شفافیت مالی پیش نویس لایحه نظام جامع انتخابات، اظهار داشت: قبل از تهیه پیش نویس لایحه نظام جامع انتخابات، پیشنهاداتی در زمینه شفافیت مالی انجام شده بود که در زمان تبلیغات انتخابات، کاندیداها منابع مالی خود را مشخص کنند.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با پیشنهاداتی که در زمینه شفافیت مالی انجام شد موافقت‌ها و مخالفت‌هایی مواجه شد و تبدیل به قانون نشد، بیان کرد: در حال حاضر باید ببینیم که در طرح جامع، پیشنهاداتی که در زمینه شفافیت مالی آمده چگونه مطرح شده است.

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر منظور از شفافیت مالی این باشد که سرک کشیدن به مسائل خصوصی افراد نباشد، می‌توان این پیشنهادات را تبدیل به قانون کرد، باید جایگاه نامزدی که در انتخابات شرکت کرده، حفظ شود.

کولیوند با بیان اینکه در بسیاری از کشورها وقتی کسی کاندیدا می‌شود، ضمانتی را می‌سپارد و مدعی می‌شود که 15 درصد رای را می آورم، متذکر شد: ما هم می‌توانیم بگوییم کسی که برای ثبت نام انتخابات می‌آید، ضمانتی را از وی اخذ کنیم و برای مثال اگر 15 درصد کل آرا را کسب کرد این ضمانت به وی مسترد شود و در غیر این صورت، ضمانت وی ضبط می‌شود و در اختیار شهرداری قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه باید کاری کنیم تا افرادی که میخواهند کاندیدا شوند، تعدادشان کاسته شود، گفت: چگونه می‌شود برای انتخابات شوراها، هزار نفر کاندیدا می‌شوند، و هیچ ضابطه‌ای هم جود ندارد و همه رای‌ها هم شکسته می شود./

برچسب‌ها:
۸۰ درصد کارگران ساختمانی در دولت یازدهم بیکار شدند
 
 

از سال ۹۳ به‌بعد، ۸۰ درصد کارگران ساختمانی بی‌کار و سرگردانند

و آنهایی که خوش‌شانس هستند و کار دارند هم با قیمت‌های پایین‌تر

از نرخ‌ سال‌های قبل کار می‌کنند.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اصلاح‌طلب «شرق» از وضعیت تكان‌دهنده اشتغال كارگران ساختماني گزارش داده است: «٨٠ درصد كارگران ساختماني بي‌كار و سرگردانند.» ٨٠ درصد از كارگران دومين بزرگ‌ترين صنعت كشور. اين آمار را «محسن امیرآبادی»، دبیر کانون کارگران ساختمانی استان خراسان‌رضوی، داده و گفته است: از سال ۹۳ به‌بعد، ۸۰ درصد کارگران ساختمانی بی‌کار و سرگردانند و آنهایی که خوش‌شانس هستند و کار دارند هم با قیمت‌های پایین‌تر از نرخ‌های سال‌های قبل کار می‌کنند.

 هرچند آمارهاي مربوط به صدور پروانه ساخت در شهرداري‌ها، آمارهاي رسمي بانك مركزي و آمارهاي مركز آمار ايران، همه حكايت از صحت اين ادعا دارند، اما «شرق» تأييد اين آمار را از اعضاي مجمع عالي نمايندگان كارگران كشور هم گرفته است. «محمدرضا راهداري‌زاده»، از اعضاي هيأت‌مديره اين مجمع، در گفت‌وگو با «شرق» با تأييد اين آمار، سه دليل براي قابل‌قبول‌بودن این آمار طرح مي‌کند؛ به گفته او، تحليل‌رفتن پرداخت‌هاي بودجه عمراني كشور، بزرگ‌ترين دليلي است كه مي‌توان با توجه به آن چنين آماري را تأييد كرد؛ به‌ويژه در دو سال گذشته كه وضع پرداخت‌هاي عمراني بدتر هم شده است. اين‌چنين است كه بخش بزرگي از ساخت‌وسازهاي پروژه‌هاي عمراني كشور خوابيده است و طبيعي است كه كارگران اين بخش‌ها هم بي‌كار شده باشند.

 راهداري‌زاده ادامه مي‌دهد: دليل ديگري كه مي‌توان با اتكا به آن چنين آماري را تأييد كرد، خواب پروژه‌هاي مربوط به مسكن مهر است. ساخت‌وساز بخش گسترده‌اي از اين طرح متوقف شده و طبيعي است كه بخش ديگري از كارگران ساختماني شاغل در اين پروژه بي‌كار شده‌اند.

 به گفته او، سومين دليلي كه مي‌توان با اشاره به آن آمار، بي‌كاري ٨٠درصدي كارگران ساختماني را تأييد كرد، خواب ساخت‌وسازهاي آزاد مسكن است. روشن است كه اگر اين سه عامل را كنار يكديگر بررسي كنيم، مي‌توان چنين آماري را به‌راحتي تأييد كرد.او در پاسخ به اين پرسش كه روش تحقيق و راه به‌دست‌دادن چنين آماري چيست، توضيح مي‌دهد: شايد يك بحث، ارجاع پرونده‌هاي مربوط به بيمه بي‌كاري و ديگري شاخص ركود ساخت‌وساز باشد. متأسفانه اين بي‌كاري بخش بزرگي از جامعه را دربر مي‌گيرد و علامت‌هايي نگران‌كننده از وضع بي‌كاري و اشتغال مي‌دهد.

 افت شديد تعداد پروانه‌هاي ساختماني در ايران از يك‌سو نشان از كاهش ساخت‌وساز و توليد مسكن دارد و از سوي ديگر حكايت از زمين‌گيرشدن صنايع ساختماني و ديگر صنايع وابسته به آن. به‌ويژه اينكه سهم بخش ساختمان از كل تسهيلات بانكي هم كاهش يافته و سرمايه‌گذاري در بخش توليد مسكن هم افتي نگران‌كننده دارد. به گزارش بانك مركزي، تعداد پروانه‌هاي ساختماني صادرشده در شهر تهران در فاصله سال‌هاي ١٣٩٠ تا ١٣٩٤ با روندي نزولي مواجه شده است؛ يعني تعداد پروانه‌هاي ساختماني به‌عنوان شاخص توليد مسكن از ٣٣هزار و ٢١٧ فقره در سال ١٣٩٠ به هشت هزار و صدفقره در سال ١٣٩٤ كاهش پيدا است. از سوي ديگر اين روند با شيب كمتر در ساير مناطق شهري و كلان‌شهرهاي كشور هم ديده مي‌شود؛ به‌گونه‌اي كه تعداد پروانه‌هاي ساختماني صادرشده از كلان‌شهرهاي ايران در چهار سال گذشته اندكي بيش از ١٥هزار فقره كمتر شده و در كل مناطق شهري ايران، تعداد پروانه‌هاي ساختماني ٨٩ هزار و ٨٨٢ واحد افت را نشان مي‌دهد.

 بخش بزرگي از شاخص‌های اقتصادی در بخش ساختمان و مسکن پیامي نگران‌كننده دارد؛ صنعتی که قرار بود خود پیشران خروج غیرتورمی اقتصاد ایران از رکود باشد، دچار ركود شده است؛ ركودي كه حالا ديگر انكارناپذير است. سیاست‌ها و برنامه‌های کلان هم برای به‌حرکت‌درآوردن چرخ تولید و ساخت مسکن، تاکنون براساس آمارهای رسمی نتیجه مؤثری نداشته است...

 «محسن امیرآبادی»، دبیر کانون کارگران ساختمانی استان خراسان رضوی، پس از اعلام آمار بي‌كاري ٨٠درصدي گفته سکوت نمایندگان مجلس و از جمله نمایندگان کارگری مجلس در قبال این اجحاف‌ها، تأسف‌بار است، آن هم درحالی‌که خیلی از این نمایندگان ادعا می‌کنند از جنس کارگران هستند. او با اشاره به سخنان وزیر بهداشت درباره اینکه حقوق پزشک از کارگر ساده هم کمتر است، گفته است: سکوت برابر برخی حرف‌ها و توهین‌ها، نه‌تنها به ضرر کارگران است بلکه حیثیت نمایندگان را هم زیر سؤال برده است.
 

با کمال تأسف آنچه می‌بینیم این است که کارگران فقط پله‌هایی هستند که خیلی‌ها را به قدرت می‌رسانند و به‌زودی هم فراموش می‌شوند. اميرآبادي ادامه مي‌دهد: متأسفم برای وزیر بهداشت با داشتن چنین دیدی به کارگران و بیشتر متأسفم از اینکه قصد دارد همین منابع محدود تأمین اجتماعی را با پیش‌کشیدن طرح ادغام از کارگران بگیرد. این فعال صنفی کارگران ساختمانی در ادامه با بیان اینکه هیچ کجای دنیا بیمه سهمیه‌بندی نیست، گفته ناعادلانه‌ترین طرح ممکن، همین طرح سهمیه‌بندی بیمه کارگران ساختمانی است.

 
باید گفت بیمه کارگران ساختمانی یکی از بی‌ارزش‌ترین بیمه‌های در حال اجراست و مسئولان به جای اینکه نواقص بیمه کارگران ساختمانی را اصلاح کنند، هر روز قصد تخریب دارند. او به نواقص طرح بازنشستگی کارگران ساختمانی هم اشاره کرده و گفته است: کارگران ساختمانی با ۳۵ سال سابقه بیمه و ۷۰ سال سن، بازنشسته می‌شوند و این عین بی‌عدالتی است چراکه در شرایط کار سخت و مشکلات، چگونه کارگران ساختمانی می‌توانند ۳۵ سال کار کنند و بیمه بپردازند. تجربه نشان داده که معمولا این پرداخت بیمه و بازنشستگی به کار خود بیمه‌شونده نمی‌آید و بدیهی است که این روند ناعادلانه بايد تغییر کند. در سال‌های گذشته سطح زندگی ما کارگران ساختمانی به‌شدت پایین آمده و شرم‌آور است که نه در دولت و نه در مجلس، هیچ‌کس به فکر ما نیست.

منبع:خبرگزاری دانشجو

برچسب‌ها:
علی لاریجانی به مراتب مدیری قوی‌تری و سیاستمدار تر از عارف است
حسن روحانی نیز به رای امیدی‌ها چشم امید بسته است. حسن روحانی امید دارد به واسطه حضور امیدی‌ها و اصول‌گرایان طرفدار دولت در مجلس، این سه وزیر پیشنهادی بتوانند با رای اعتماد بالا راهی وزارت‌خانه متبوع خود شوند.

به گزارش نامه نیوز، سه شنبه آزمونی دوباره برای اعضای فراکسیون امید است. رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی روحانی برای سه وزارت‌خانه ورزش، ارشاد و آموزش و پرورش باعث شده است تا همه نگاه‌ها به سمت مجلس و فراکسیون امید بچرخد. بسیاری از کسانی که در اسفند 94 به این نمایندگان رای دادند چشم امید به سه شنبه‌ای دارند که قرار است وزرای جدید دولت از مجلس تازه رای اعتماد بگیرند.

فراکسیون امید می‌تواند در این روز بعد از یک انفعال چند ماه می‌تواند یک پیروزی بزرگ را برای خود رقم بزند.

بسیاری از اصلاح‌طلبان و طرفداران دولت انفعال فراکسیون امید از آغاز مجلس دهم به خاطر ضعف عارف در مدیریت این جریان است. بنا بر نظر ناظران سیاسی عارف نتوانسته است به خوبی امیدی‌ها را مدیریت کند ثو این عدم مدیریت باعث شده است فراکسیون امید نتواند نقش تاثیرگذاری در فضای پارلمان ایران بگذارد.

این روزها بسیاری از اصلاح‌طلبان به نتیجه‌ای که هاشمی و روحانی بعد از تشکیل مجلس دهم به آن رسیده‌بودند رسیده‌اند. آنها هم فهمیده‌اند علی لاریجانی به مراتب مدیری قوی‌تری و سیاستمدار تر از عارف است. سکوت عارف باعث شده است، تا بسیاری از رای دهندگان به لیست امید از رفتار نفر اول مردم تهران ناامید شوند.

برخلاف عارف، لاریجانی همچنان مانند دو مجلس قبلی با قدرت در حال اداره مجلس است. او توانسته‌ است تندروهای مجلس دهم را به خوبی مدیریت کند و اجازه ندهد آنها عنان کار را به دست بگیرند.

به نظر می‌رسد امروز اصلباح‌طلبان از اینکه لاریجانی به ریاست قوه مقننه تکیه زده است خوشحال هستند. آنها بر این باور هستند که اگر عارف در راس قدرت بود الان پارلمان همچون گذشته نقش منتقد دولت را بازی می‌کرد.

عارف در سه شنبه رای اعتماد می‌تواند چهره سیاسی خود را احیا کند اما اگر قرار باشد یکی از این سه وزیر یا دو یا هر سه آنها نتوانند از مجلس رای اعتماد بگیرند آنگاه باید گفت که فراکسیون امید به مدیریت عارف، هیچ نقش مثبتی در پارلمان دهم ندارند و بیشتر نقش تماشاچیان بازی اصول‌گرایان را دارند.

در کنار مردم، حسن روحانی نیز به رای امیدی‌ها چشم امید بسته است. حسن روحانی امید دارد به واسطه حضور امیدی‌ها و اصول‌گرایان طرفدار دولت در مجلس، این سه وزیر پیشنهادی بتوانند با رای اعتماد بالا راهی وزارت‌خانه متبوع خود شوند.

حالا زمان آن رسیده است که اعضای این فراکسیون قدرت خود را در مجلس نشان دهند. بر اساس نظر تحلیل‌گران رییس جمهور گزینه‌های مطلوبی را به مجلس معرفی کرده است و این انتظار از مجلس دهم می‌رود که به این وزرای پیشنهادی را بدهند.

فراکسیون امید اگر بتواند از این آزمون سربلند بیرون بیاید و هر سه وزیر با رای بالا از مجلس بیرون بیایند، می‌تواند تلخی‌های گذشته را از ذهن‌ها پاک کند.

فصل تغییر در دولت روحانی به نظر می‌رسد آغاز فصل اعتماد به فراکسیون امید است و باید دید که امیدی‌ها می‌توانند این اعتماد را ایجاد کنند یا خیر؟

منبع:پایگاه تحلیلی خبری نامه نبوز

برچسب‌ها:
حمله خونین به کاخ سعودی و کشته شدن همه افراد داخل آن
حمله خونین به کاخ سعودی و کشته شدن همه افراد داخل آن
"طی این حملات توپخانه ای که در حومه شمال غربی شهر درعا صورت گرفت، همه افراد مسلح مستقر در این پایگاه کشته شدند."

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز به نقل از روزنامه لبنانی النشره، یک منبع نظامی به هسته مرکزی جنگ رسانه ای در سوریه اعلام کرد که نیروهای ارتش این کشور افراد مستقر در کاخ سعودی را هدف گرفتند.

 

به نوشته النشره، طی این حملات توپخانه ای که در حومه شمال غربی شهر درعا صورت گرفت، همه افراد مسلح مستقر در این پایگاه زیر آتش ارتش سوریه کشته شدند.

 

گفتنی است که عملیات گسترده ارتش سوریه در محور عملیاتی استان درعا درحالی اخیرا آغاز شد که در اولین روز، نیروهای ارتش سوریه موفق شدند چندین شهرک تحت تصرف گروه‌های مسلح در این استان را آزادسازی کنند.

برچسب‌ها:
وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد

http://media.qudsonline.ir/d/2016/10/24/4/573089.jpg

 

دکتر مسلم اورنگی نوشت:

سالهاست که شعار  " وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد  "را سرمی دهیم و منتظریم تا حکمی صادر و ما با عمل به آن به تکلیف شرعی خود عمل نماییم ولی افسوس تا این زمان فقط دردایره شعار دادن مانده ایم و به این گفته خود عمل ننموده ایم زیرا که اگر تنها به این شعار عمل می کردیم بسیاری از مشکلات موجود  جامعه اسلامی و کشور مدعی تابع ولی فقیه  حل می شد وبرای این ادعا نیز می توان به هشت سال دفاع مقدس ، انرژی هسته ای و صنایع دفاعی و... را به عنوان شاهد بیان نمودکه با لبیک به ولی فقیه زمان خود  به عملکرد مطلوب و هدف عالی خود در آن زمینه رسیده اند  . یکی از حوزه های مهم و اساسی  بحث اقتصاد است که دشمنان با انواع تحریم و تهدید  علیه جمهوری اسلامی در این حوزه  سعی در تضعیف نظام و دلسردی مردم نسبت به آن دارند اهمیت اقتصاد بر هیچ کس ، از سیاسیون گرفته تا مردم عادی ، از نخبگان علمی گرفته تا افراد کم سواد ، پوشیده نیست و در حال حاضر کشورمان با مشکلات حاد اقتصادی اعم از رکود ، بیکاری ، تورم و ... دست و پنجه نرم  می کند به طوریکه امام خامنه ای از مدتها قبل به این مشکل اشاره و بارها به مسئولان و دست اندرکاران امر گوشزد نموده اند که تنها راه مقابله با این معضل اعتماد به پتانسیلهای داخلی ودر حالت کلی اقتصاد مقاومتی است که متاسفانه به علت عدم توجه مسئولین امر و حتی مردم ، رهبری امسال را با نام اقتصاد مقاوتی ، اقدام و عمل نامیده اند . اما  تعدادی از احکام جهادی که رهبری برای جهاد اقتصادی صادر فرموده اند عبارتند از :

امروز عرصه‌ی اقتصاد، به‌خاطر سیاستهای خصمانه‌ی آمریکا، یک عرصه‌ی کارزار است، یک عرصه‌ی جنگ است، جنگی از نوع خاص.در این عرصه‌ی کارزار، هر کسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است.امروز هر کسی بتواند به اقتصاد کشور کمک بکند، یک حرکت جهادی انجام داده است.(۹۴/۱/۱)

محصولات داخلی را مردم مصرف کنند. نروند دنبال این نشانه ها. حالا مد شده است بگویند برند است، برند فلان. برندارد چیست! بروید سراغ مصرف تولیدات داخلی. آن چیزهایی که مشابه داخلی دارد، متعصبانه و با تعصب تمام، ملت ایران، خارجی آن را مصرف نکنند.(۹۳/۱۱/۲۹)

مسئله‌ی مدیریت مصرف، یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است؛ یعنی مصرف متعادل و پرهیز از اسراف و تبذیر. هم دستگاه‌های دولتی، هم دستگاه‌های غیر دولتی، هم آحاد مردم و خانواده‌ها باید به این مسئله توجه کنند؛ که این واقعاً جهاد است. امروز پرهیز از اسراف و ملاحظه‌ی تعادل در مصرف، بلاشک در مقابل دشمن یک حرکت جهادی است؛ انسان میتواند ادعا کند که این اجر جهاد فی‌سبیل‌اللّه‌ را دارد.(۱۳۹۱/۵/۳)

حال وظیفه من و شمابه عنوان  پیروان  ولی فقیه زمان اطلاعت از حکم است که در هر زمان و به هرصورت از تولید داخلی حمایت نموده و در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی قدم برداریم

برچسب‌ها:
خداوند زیباست

Image result for ‫الله‬‎Image result for ‫الله‬‎

 

خداوند،زیباست ...

خداوند،زیبایی را دوست دارد...

بنگر،تفکر کن اگر قابل پرستشه فقط بگو شکر...

کدام نقاش،کدام پیکرتراش وکدامین های زیاد میتواند فقط یک پر زیبا بسازد...

خدایا،از صمیم قلب،باتمام وجودم نه آنگونه که شایسته توست آنگونه که من میتوانم فریاد میزنم دوستت دارم...

 

Image result for ‫خدایا شکرت‬‎Image result for ‫خدایا شکرت‬‎

 

Image result for ‫زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Related imageImage result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

Image result for ‫پرنده زیبایی ها‬‎Image result for ‫پرنده گان زیبا‬‎

 

 Image result for ‫گل‬‎Image result for ‫گل‬‎

 

Image result for ‫شکر خدا‬‎

برچسب‌ها:
معرفی جانشینان سه وزیر مستعفی دولت یازدهم

نجفی، صالحی‌امیری و سلطانی‌فر فردا رسماً به مجلس معرفی می‌شوند

 
3 وزیر

عضو هیئت رئیسه مجلس از معرفی جایگزین سه وزیر مستعفی دولت یازدهم به مجلس خبر داد.

اکبر رنجبرزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»، گفت: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور فردا طی نامه‌ای به مجلس اسامی جایگزین سه وزیر مستعفی دولت را به مجلس اعلام می‌کند.

وی ادامه داد: آقایان محمدعلی نجفی، سیدرضا صالحی امیری و مسعود سلطانی‌فر به ترتیب به عنوان وزاری «آموزش و پرورش»، «فرهنگ و ارشاد اسلامی» و «ورزش و جوانان» به مجلس معرفی می‌شوند.

برچسب‌ها:
هیلاری کلینتون ترامپ را ازمیدان بیرون راند
هیلاری کلینتون ترامپ را کشت
هیلاری کلینتون در آخرین مناظره تلویزیونی خود با ترامپ استراتژی را بکار برد که کار ترامپ یکسره بشود.
 

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، وب سایت آمریکایی هیل در گزارشی نوشت: هیلاری کلینتون در آخرین مناظره تلویزیونی خود با ترامپ استراتژی را بکار برد که کار ترامپ یکسره بشود.

 

هیل نوشت: هیلاری کاملا در این مناظره آخر ریسک کرد و با اینکه در نظرسنجی ها کاملا از ترامپ جلو بود، اما نهایت اقدام لازم برای خروج ترامپ از گردونه رقابت ها را انجام داد.

ترامپ به طور کامل در 90 دقیقه مناظره مورد حملات تند هیلاری واقع شد و باید گفت، هیلاری در این مناظره ترامپ را کشت.

 

هیلاری در این مناظره برخی از سیاست های ترامپ را حتی مسخره کرد.

کلینتون به  خاطر استفاده از استیل های چینی در پروژه های ساختمانی ترامپ وی را مواخذه کردو او را دست نشانده و عروسک خیمه شب بازی پوتین خواند.

برچسب‌ها:
 

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کرج آنلاین و آدرس karajonline.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.