پایگاه خبری - تحلیلی
 
آخرین مطالب
 
پیوندهای روزانه
اسیدپاشی به بهانه نهی از منکر حرام است

قوه قضاییه: اسیدپاشی به بهانه نهی از منکر حرام است    

  معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: اینکه می‌گویند گروهی در اصفهان به اسم امر به معروف و نهی از منکر اسیدپاشی انجام داده‌اند اشتباه است و این روش کاملا حرام و ممنوع است.  

به گزارش آخرین نیوز به نقل از آنا، حجت‌الاسلام هادی صادقی در نشست خبری همایش ملی قانون امر به معروف و نهی از منکر، در واکنش به این ادعا که اسیدپاش یا اسیدپاشان اصفهانی به بهانه نهی از منکر اقدام به اسیدپاشی کرده‌اند، عنوان کرد: هیچ‌گاه آمر به معروف و ناهی از منکر نباید از این ابزارها استفاده کند و اگر کسی هم مرتکب اینگونه کارها شود، خودش مرتکب منکر شده است و  باید با آن برخورد شود.

وی که به سوال خبرنگار آنا پاسخ می‌گفت، اظهار کرد: البته خود اینکه اسیدپاشی را با امر به معروف و نهی از منکر پیوند می‌دهند، منکر است و تبلیغات غلطی است که از سوی دشمنان صورت می‌گیرد.

معاون فرهنگی قوه قضاییه درباره گروه‌هایی که مدعی برخورد با منکرات شده‌اند، نیز تاکید کرد: اگر بی‌برنامه حرکت کنیم، ممکن است گروه‌هایی هر چند با نیت مثبت وارد عمل شوند که نتیجه عملشان درست نباشد. بنابراین باید دستگاه‌های مسئول برای حضور مردم و گروه‌های دارای انگیزه، برنامه مشخصی تدوین کنند تا شاهد حضور نامنظم و زمینه‌سازی نادرست نباشیم.

حجت الاسلام صادقی عنوان کرد: انگیزه اسیدپاشی‌ها معمولاً شخصی است و این امکان وجود دارد که عده‌ای برای گمراه کردن و بدنام کردن در حال انجام این کار باشند ولی در مجموع دادستان اصفهان به طور جد در حال پیگیری این موضوع است.

احکام جایگزین حبس

معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه این نشست خبری درباره احکام جایگزین حبس اظهار کرد: مجازات‌های جایگزین حبس در قانون فعلی مطرح شده و آموزش لازم با برگزاری دوره‌های مختلف به قضات داده شده است. همچنین آیین‌نامه‌های لازم تدوین شده و باید از این به بعد شاهد اجرایی شدن آنها باشیم اما نکته مورد توجه و مهم آن است که باید فرهنگ‌سازی در این خصوص صورت گیرد چرا که مجازات جایگزین ارجحیت داشته و قانون این اجازه را به قاضی داده است که حکم لازم را صادر کند.

وی افزود: بنای قوه قضاییه این نیست که احکام صادر شده را خبری کند، چون حقوق مردم باید لحاظ شود و بسیاری از احکام نباید خبری شوند؛ اما کلیت احکام بدون تحت‌الشعاع قرار دادن آبروی افراد می‌تواند مطرح شده و مسائلی که با حقوق عمومی مردم ارتباط دارد می‌توانند اطلاع‌رسانی شود.

معاون فرهنگی قوه قضاییه، درباره آسیب‌شناسی‌ صدور احکام نیز گفت: معمولا حداقل یک طرف مراجعان به دادگاه در هر پرونده‌ای، آسیب دیده هستند و شاید برخی از آنها دارای ناهنجاری‌هایی باشند و این ناهنجاری روی دیگران تأثیر می‌گذارد و همکاران ما همیشه با ورود به یک پرونده با چنین آسیب‌هایی مواجه هستند. ایجاد امنیت اخلاقی برای همکاران ما که در معرض آسیب‌ها هستند در دستور کار ما قرار دارد ولی این کار قطعاً به روش حفاظتی انجام نمی‌شود. صرف کار قضایی خودش آسیب‌زاست و به دلیل اینکه این مسند بلندپایه است و قاضی از موضع قدرت وارد می‌شود، این قدرت نیازمند مهار شدن است تا به بیراهه کشیده نشود و مهمترین شکل پیشگیری، مهار درونی است. لذا باید کاری کنیم که قضات بتوانند این قدرت آسیب رسان را از درون مهار کنند تا مبادا به آنها آسیب بزند.

حجت الاسلام صادقی، درباره عدم آشنایی قضات با رسانه‌ها گفت: این موضوع شاید درباره برخی افراد صدق کند. یکی از نکات مهم در دستگاه قضایی این است که قضات از ورود به گروه‌های سیاسی منع شده‌اند اما این به این معنا نیست که آگاهی سیاسی خود را ارتقا ندهند. یکی از برنامه‌های ما افزایش آگاهی سیاسی بوده است که همیشه تأکید روی این موضوع وجود دارد چرا که قضات باید حکمی صادر کنند که مطابق با واقعیت جامعه باشد.

همایش قانون امر به معروف و نهی از منکر

معاون فرهنگی قوه قضاییه همچنین در  مورد همایشی که قرار است هفته آینده با موضوع امر به معروف و نهی از منکر برگزار شود، گفت: با توجه به احساس نیازی که در حوزه امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد و با توجه به برخوردهایی که در سطح جامعه با آمران به معروف به وجود می‌آمد و بعضا پرونده‌هایی که در دادگاه‌ها تشکیل می‌شد، تصمیم به برگزاری همایش ملی قانون و امر به معروف و نهی از منکر گرفتیم.

حجت‌الاسلام صادقی، با تاکید بر اینکه در مواردی، جدای از مضروب شدن، شاهد شهادت آمران به معروف بودیم، آخرین نمونه را شهادت شهید علی خلیلی دانست و افزود: دستگاه قضایی رسیدگی‌های خود را انجام می‌دهد اما سوال این بود که آیا در حوزه قوانین هیچ مشکل و نقصی نداریم و آیا از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه امر به معروف و نهی از منکر استفاده می‌کنیم؟ لذا به همین دلیل از سال قبل این همایش را پیش بینی کردیم تا با محوریت قانون، برگزار شود و قبل از همایش اصلی، نشست‌های علمی و کاربردی استانی را داشته باشیم که خوشبختانه 31 نشست در استان‌های مختلف برگزار شد.

وی افزود: برگزاری 31 نشست استانی در واقع برگزاری 31 پیش همایش بود و هفته آینده، همایش اصلی با 13 محور مرتبط با قانون با حضور مسئولان ارشد قوه قضاییه از جمله آیت الله آملی لاریجانی برگزار می‌شود و پس از برگزاری همایش و تشخیص ضعف‌ها و نیازها، باید به دنبال رفع نیازها و مشکلات باشیم

برچسب‌ها:
احضار سفیر ایران در آنکارا
احضار سفیر ایران در آنکارا ساخته رسانه‌های ترک زبان بود
سفیر ایران در ترکیه انتشار خبری در خصوص احضارش به وزارت خارجه این کشور را ساختگی و دروغ خواند.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا بیکدلی سفیر کشورمان در ترکیه در صفحه مجازی خود با اشاره به انتشار مطلبی در رسانه‌های ترک زبان مبنی بر احضار خود به وزارت خارجه این کشور گفت: روز گذشته برخی سایتهای ترکیه خبر احضار سفیر ایران به وزارت امورخارجه ترکیه را ساختند.

وی ادامه داده است: برخی از رسانه‌های ایران هم بدون اینکه با منبع خودی بررسی کنند خبر را منتشر کردند.

سفیر کشورمان با دروغ خواند اصل این خبر یادآور شده است: معلوم می‌شود این روزها عده‌ای تلاش دارند فضای افکار عمومی ایران و ترکیه را مغشوش کنند.

کلید واژه های مطلب:
علیرضا بیگدلی
|
سفیر ایران در ترکیه
|
تکذیب خبر
|
برچسب‌ها:
افزایش حقوق کارگران درسال1394
وزیر تعاون، کار و رفاه با تاکید بر اینکه اقتصاد بیشتر از افزایش 28.5 درصدی دستمزدها در سال جاری ظرفیت نداشت، مجموع دریافتی فعلی کارگران را حداقل یک میلیون تومان اعلام کرد و گفت: افزایش مزد 94 کارگران بستگی به میزان تورم دارد.
به گزارش شریان نیوز به نقل از مهر، علی ربیعی در برنامه نگاه سیما با بیان اینکه حق نداریم موفق نشویم و در این راستا وضع زندگی مردم بهتر نشود گفت: بعد از 8 سال توقف، جلسه شورای عالی رفاه امروز با ریاست رئیس جمهور برگزار خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارداشت: در این شورا برخی مباحث مانند مسکن، تامین اجتماعی، سیاست های رفاهی، آموزش، بازنشستگی، درمان و ... دنبال می شود. از سیاست های رفاهی دولت می توان به نظام چندلایه تامین اجتماعی اشاره کرد.
ربیعی با اشاره به پیش بینی 35 هزارمیلیاردتومان برای سیاست های رفاهی دولت ادامه داد: مطالعات نشان می دهد جامعه به سمت سالمندی پیش می رود؛ بنابراین رسیدگی به این امور از سیاست های رفاهی دولت محسوب می شود.
وی درباره برنامه توزیع بسته امنیت غذایی گفت: از طریق اطلاعات موجود در مرکز آمار، پلیس، سازمان ثبت، وزارت اقتصاد و برخی دیگر از نهادها به دنبال شناسایی نیازهای افراد هستیم. در حال حاضر، اطلاعات موجود را مبنا قرار داده و در پایین ترین سطح، حمایت های غذایی را دنبال می کنیم.
واکنش به افزایش هزینه خانوار به 2.2 میلیون تومان وزیر کار با اشاره به محدودیت منابع دولت و اینکه فعلا توزیع بسته ها در 4 مرحله خواهد بود گفت: در مرحله جدید تعدادی حذف و حدود 2 میلیون نفر نیز اضافه شدند. برای اجرای درست این مرحله از توزیع بسته های امنیت غذایی، ماه ها کار مطالعاتی انجام گرفته است.
به گفته ربیعی، در اجرای هدفمندی یارانه ها از روز اول نباید به همه جامعه پرداخت می شد ولی در این مرحله دولت در نظر دارد تا دقت شود بی عدالتی جدیدی شکل نگیرد.
وی در واکنش به گزارش روزهای گذشته مهر درباره افزایش هزینه معیشت خانوار 4 نفره کارگری به 2.2 میلیون تومان که توسط مجری برنامه مطرح شد گفت: آمارها و شاخص ها موجود است و تورم مهار شده است. حال ممکن است برخی مهار تورم را کاهش قیمت ها تلقی کنند.
وزیر کار تصریح کرد: اگر نرخ تورم همانگونه که در گذشته وجود داشت بالا می رفت حالا به یک نرخ لجام گسیخته در این بخش مواجه بودیم ولی اینکه آیا حقوق ها کفاف زندگی را می دهد؟ باید به فکر حفظ شرایط تولید نیز باشیم و سطح اشتغال هم حفظ شود.
ربیعی ادامه داد: با اقداماتی در صدد حفظ 241 هزار شغلی هستیم که در حال از دست رفتن است و ما سعی داریم از طریق اقدامات کلینیکی آنها را نگه داریم. بنابراین باید همه اینها را ببینیم و سپس دستمزدها را افزایش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه برای سال جاری افزایش دستمزدها به میزان 28.5 درصد محقق شد افزود: واقعا ظرفیت اقتصاد کشور بیشتر از این نیست. در مورد افزایش هزینه های زندگی کارگران نیز باید محاسبات در سراسر کشور انجام شود.
افزایش مزد 94 بستگی به تورم دارد به گفته وزیر کار، در اینکه زندگی ها سخت است نمی توان کتمان کرد. در حال حاضر، مجموع دریافتی کارگران حداقل یک میلیون تومان است ولی ممکن است در برخی کارگاه ها رعایت نکنند. باید سعی کنیم تا در سال آینده مهار تورم بیشتر شود و سطح اشتغال بالا برود.
ربیعی با بیان اینکه برخی محاسبات هزینه دستمزد در قیمت تمام شده را بالا نشان می دهد گفت: افزایش مزد سال آینده کارگران بستگی به میزان تورم دارد. اصلا ادعای وضعیت گل و بلبل را نداریم ولی باید ظرفیت های اقتصادی دیده شود.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 95 درصد اشتغال کشور در کارگاه های کوچک زیر 50 نفر است افزود: قدرت این بنگاه ها پایین است و زودتر اشتغال خود را از دست می دهند؛ بنابراین باید سطح اشتغال در این بخش حفظ شود.
وزیر کار با اشاره به اینکه در حال حاضر 12 میلیون و 900 هزار بیمه شده در کشور داریم اظهارداشت: قرار است با دستور رئیس جمهور درباره تامین مسکن کارگران که ابتدا از مستمری بگیران در سال جاری آغاز می شود، اقدامات موثری را انجام دهیم.
به گفته ربیعی، در بحث مربوط به ایمنی در کارگاه ها نیز اقداماتی صورت گرفته ولی صدمات در بخش معدن بالا است. در این زمینه بازرسی های کار افزایش یافته و قرار است از طریق کار مشارکتی، زمینه افزایش ایمنی شغلی در کارگاه ها تقویت شود.
وی با تاکید بر اینکه حفظ شغل زمانی اتفاق می افتد که عرضه و تقاضای نیروی کار متعادل شود اظهارداشت: درباره قراردادهای کار موقت نگرانی وجود دارد و درباره سفیدامضاء ها نیز اگر شکایتی برسد، محاسبات دقیقی انجام خواهد پذیرفت.
وزیر کار با اشاره به انتخابات جدید هیئت مدیره اتاق تعاون از برگزاری نشست با مسئولان این اتاق و همچنین رایزنی با نمایندگان مجلس برای حل آن خبر داد و تاکید کرد: در انتخابات و مسائل اتاق دخالت نخواهیم کرد.
نگرانی درباره قراردادهای موقت کار ربیعی با بیان این مطلب که اگر بتوان در سال جاری 3 درصد رشد کرد می توان انتظار داشت از هر یک درصد رشد، بیشتر از 100 هزار شغل ایجاد شود گفت: آثار رکود و رشد منفی اقتصادی سال های گذشته در اقتصاد به صورت ریزش نیروی کار مشاهده شد.
به گفته وی، در بخش نفت هزینه ایجاد هر شغل 2 میلیارد تومان است که البته خود می تواند مشاغل دیگری را نیز ایجاد نماید. وی با اشاره به ایجاد 293 هزار شغل و البته از بین رفتن 80 هزار شغل خاطرنشان کرد: بر اساس شاخص های بازار کار، اشتغال تکان خورده و در حال حرکت است ولی اگر به رشد 7 درصدی نرسیم، در اشتغال دچار بحران خواهیم شد.
وزیر کار با محال دانستن دستیابی به سهم 25 درصدی در اقتصاد در مدت باقی مانده تا اتمام برنامه پنجم توسعه اظهارداشت: یک سندی برای توسعه بخش تعاون آماده و به مجلس ارائه شده است که می تواند راهگشا باشد.
ربیعی بیان داشت: برخی ها تعاون را یک بخش زائد اقتصادی می دانند که درست نیست. نتوانستیم سهم مناسبی از واگذاری ها را به بخش تعاون انجام دهیم و البته در زمانی که اقتصاد دچار رشد منفی شد، طبعا تعاونی ها نیز نتوانستند رشد کنند.
برچسب‌ها:
روابط ترکیه با داعش

 کارشناس مسائل خاورمیانه:

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: دولت ترکیه رسما و آشکارا اعلام می‌کند که خواستار سرنگونی دولت "بشار اسد" است، و این اقدام آنها، همان هدف داعش است.
"جعفر قنادباشی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با ارتباط ترکیه با گروه تروریستی داعش گفت: روابط ترکیه با داعش یک رابطه انکار ناپذیر است.
وی ادامه داد: مقامات ترکیه در موضع‌گیریشان نسبت به این مسئله اذعان و اعتراف کرده‌اند که نیروهای تحت عنوان داعش، که هم اکنون در عراق و سوریه دست به اقدامات فجیحی می‌زنند، از خاک این کشور عبور کرده‌اند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: سیاست‌ها و جهت‌گیری‌های داعش همسو با سیاست‌های دولت ترکیه است، یعنی ما نشانه‌های متعددی در همسویی و همکاری میان این گروه تروریستی و ترکیه مشاهده کردیم، از جمله این نشانه‌ها، مشارکت این کشور در ائتلاف ضد داعش و تقویت این گروه تروریستی، است.
قنادباشی افزود: دولت ترکیه رسما و آشکارا اعلام می‌کند که خواستار سرنگونی دولت "بشار اسد" است، و این اقدام آنها، همان هدف داعش است. وی گفت: ترکیه نگران سلاح‌های موجود در دسترس گروه تروریستی داعش است، چرا که اگر پشت آنها را خالی کند برای این کشور زیان آور خواهد بود. این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: امروز نیروهای مسلح که از گوشه و کنار جهان در سوریه و عراق حضور دارند، قبلا از حمایت ترکیه برخوردار بوده‌اند و راه‌ها و مرزهای این کشور را به خوبی می‌شناسند، بنابراین این نگرانی را برای دولت ترکیه ایجاد کرده است که اگر در جهت سرکوب گروه تروریستی داعش تلاش کند، این نیروها هم در جهت سرنگونی دولت ترکیه گام بر خواهند برداشت. قنادباشی اظهار داشت: راه اندازی یک دفتر دیپلماتیک در ترکیه در جهت جلوگیری از عواقب سیاست‌های غلط در گذشته و بازکردن فضایی برای حفظ روابط این کشور با گروه تروریستی داعش است. وی گفت: اگر آمریکایی‌ها در مسئله سرکوب داعش صادق بودند، حتما نسبت به این اقدام آنها در ترکیه انتقاد می‌کردند. این کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد ترک‌ها یک معامله دیگری را از طریق بازگشایی دفتر با داعش به راه انداختند و اگر هم خواهان کمک به این گروه هستند در واقع می‌خواهند یک تجارت کثیفی با این گروه تروریستی داشته باشند.
برچسب‌ها:
ارزیابی محافل آمریکائی ازمذاکرات هسته ای ایران و5+1
محافل آمریکایی در ارزیابی آخرین دور مذاکرات هسته‌ای معتقدند ایرانی‌ها نمی‌خواهند مذاکرات شکست بخورد اما توافق به هر قیمت هم نمی‌خواهند.
به نوشته کیهان، جنیفر روبین در روزنامه واشنگتن پست می‌نویسد، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته اذعان کرد که هنوز درک مشترکی بر سر اختلافات اساسی بین ایران و آمریکا در رابطه با مناقشه هسته‌ای به وجود نیامده و منتظر هستیم تا ایران تصمیم ضروری برای رسیدن به توافق نهایی را بگیرد.
وی می‌نویسد: مقامات متوجه نیستند که ایران در مقابل آنها کوتاه نمی‌آید. همزمان سایت لوبلاگ در یادداشتی خاطرنشان کرد: شکست مذاکرات چیزی است که ایرانی‌ها به وضوح خواستار آن نیستند، اما نه به هر قیمتی. اگر دولت ایران ببیند که در توافق شرایطی تحقیرآمیز وجود دارد، ترجیح می‌دهد تا اصلاً توافقی صورت نگیرد.
علاوه بر این ایرانی‌ها اعلام کرده‌اند که تحت هیچ شرایطی ممکن نیست که آنها دانش و قابلیت‌های فنی خودشان را از بین ببرند. در این سناریو، ایران به احتمال زیاد سانتریفیوژهای جدیدی برای تولید اورانیوم خواهد ساخت.
لوبلاگ نوشت: اروپا شریک بی‌میل ایالات متحده در زمینه تحریم‌ها است. در این وضعیت اگر مذاکرات به خاطر سخت‌گیری‌های ایالات متحده شکست بخورد، نارضایتی زیادی در اروپا درباره تحریم‌ها شکل خواهد گرفت، به ویژه این که بسیاری از شرکت‌های اروپایی خواهان استفاده از پتانسیل بازار ایران هستند. در واقع اگر کنگره ایالات متحده بخواهد تحریم‌های جدید وضع کند، بعید است که اتحادیه اروپا از آن تبعیت کند، مگر این که ایران تعهدات خودش را در ان.پی.تی را به صورت گسترده‌ای نقض کند.
در همین حال روزنامه صهیونیستی اسرائیل نشنال‌نیوز به نقل از منابع خود نوشت احتمالاً مذاکرات با انعطاف‌هایی تمدید خواهد شد. ایرانی‌ها حاضر به انعقاد توافقی که در تضاد با خطوط قرمز آنهاست نیستند.
 
برچسب‌ها:
پنج سناریوی محتمل برای آغاز جنگ جهانی سوم
پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی به قلم جیمز هاردی تحت عنوان «پنج سناریوی محتمل برای آغاز جنگ جهانی سوم»‌ پیش بینی خود را برای درگیری های آینده جهانی معرفی کرده است.
نشنال اینترست در این گزارش آورده است: این روزها در هر بخشی از جهان آتش جنگ و مناقشه ای برپاست، درگیریها در اوکراین ادامه دارد، تنش بر سراسر منطقه آسیا - اقیانوس آرام حکمفرماست، ابولا در آفریقا بیداد می کند، حملات خونین داعش در سوریه و عراق ادامه دارد و غیره ... ولی با این همه آیا سناریو های دیگری نیز وجود دارد که وخیم تر از همه اینها باشد؟ درگیریهایی که ممکن است آتش جنگ جهانی سوم را در کره خاکی شعله ور سازد. الف در ادامه هر كدام از اين سناريوها را به نقل از شبكه خبر آورده است.
کره شمالی در مقابل جهان گزارشهایی که طی هفته اخیر از پیونگ یانگ منتشر می شد بر بیماری و کسالت کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دلالت داشت؛ با این همه نکته خوب داستان این است که اقدامات تحریک آمیز کره شمالی همواره با برداشتن گامهایی تضمین شده در یک بازی تحت کنترل همراه بوده است، اقداماتی که در نهایت با تلاش کره شمالی برای دریافت امتیازاتی در قالب دریافت کمکهای اقتصادی از جامعه بین المللی به پایان رسیده است. مذاکرات کنونی میان کره شمالی و ژاپن بر سر سرنوشت اتباع ربوده شده ژاپنی نمونه خوبی از این اقدامات است، جایی که پیونگ یانگ تلاش می کند از اهرم سیاسی ماجرای اتباع ربوده شده برای کسب امتیاز از توکیو بهره برداری کند.
تئوری "‌تحریک "‌ وقتی موثر واقع می شود که مسجل شود کره شمالی هنوز هم در حال توسعه برنامه تولید تسلیحات هسته ای و تولید موشکهایی با قابلیت حمل کلاهکهای مجهز به این گونه تسلیحات است. افزون بر آن کره جنوبی سرگرم ایجاد نیروی بازدارنده خود در قالب ایجاد سامانه ای است که موشکهای هسته ای کره شمالی را قبل از پرتاب و رسیدن آنها به زمین مورد اصابت قرار دهد.
نکته قابل توجه این است که چین هم صبر و تحمل و البته قدرت نفوذ خود را در کره شمالی از زمان اعدام جانگ سونگ تائک در این کشور از دست داده است و این روند اوضاع شبه جزیره کره را بیش از پیش غیر قابل پیش بینی می سازد. به طور قطع رفتار کره شمالی بر پایه منطق ادامه حیات رژیم استوار است ولی در صورت مرگ کیم همه شرایط امکان پذیر خواهد بود.
چین در برابر هند یا پاکستان رویارویی مرزی میان هند و چین که در نهایت روز ۲۷ سپتامبر پس از تقریبا سه هفته فروکش کرد، ‌تازه ترین نشانه از این است که روابط میان این دو همسایه بزرگ و قدرتمند تا چه اندازه می تواند متلاطم و پرتنش باشد. ورود اخیر یک فروند زیردریایی چینی به منطقه ای در غربی ترین نقطه مرزی سریلانکا و چین نشانه ای دیگر از این است که اولویت های راهبردی دهلی نو و پکن ممکن است با یکدیگر تداخل پیدا کند.
البته هیچ دلیل واقعی برای اینکه دو کشور وارد جنگ شود وجود ندارد. چین یک رشته مذاکرات موفقیت آمیز با هند بر سر اختلافات مرزی برپا کرده که در بیشتر موارد به جز یک مورد حل شده است. از طرفی هند از موقعیت استراتژیک و قدرت نظامی لازم برای تحمیل برتری منطقه ای خود بر منطقه اقیانوس هند برخوردار است. مرزهای طبیعی هیمالیا و جنوب شرق آسیا نیز فضای جغرافیایی لازم را برای اینکه هر دو طرف از وضع موجود راضی باشند مهیا کرده است.
در هر حال رویکرد پکن در ایجاد فضای دوستانه با پاکستان استیلای منطقه ای هند را تهدید می کند و این در حالیست که سیاست "نگاه به شرق" هند نیز به مذاق پکن چندان خوشایند نیست زیرا دهلی نو را در کنار ویتنام و ژاپن قرار می دهد. مسائل غامض و درهم پیچیده در خاورمیانه اوضاع کنونی در منطقه خاورمیانه، اعم از تحرکات نظامی داعش، اوضاع عراق، غزه، سوریه، رژیم صهیونیستی، ‌لبنان یا حتی بهار عربی به قدری پیچیده و مبهم و گیج کننده است که دست کم نمی توان گفت زمینه را برای ایجاد جنگ جهانی سوم مهیا می کند. یکی از احتمالات می تواند این باشد که عربستان سعودی درصدد بهینه سازی و توسعه موشکهای بالستیک دی اف - ۳ خود و جایگزینی آنها با موشکهای دی اف - ۲۱ برآید که گفته می شود قادر به حمل کلاهکهای هسته ای است. یکی دیگر از بخش های این سناریو این است که این موشکها به سمت کدام کشور هدف گیری شوند؟‌ یکی دیگر از احتمالات این می تواند باشد که کره شمالی به داعش به نحوی کمک کند تا انبارهای مواد هسته ای را به سلاح تبدیل کنند.
روسیه در برابر ناتو قبل از پر شدن رسانه های جهانی از حملات هوایی بر ضد داعش،‌ بزرگترین داستان سال تحولات و اوضاع کنونی در شرق اوکراین بود. سرنگونی یک فروند هواپیمای خطوط هوایی مالزی و تخلفات مرزی نظامیان روسی و ضمیمه شدن شبه جزیره کریمه جملگی موجب شد مناسبات غربی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تیره و تار شود.
این روند خوشایند ناتو نیست و به همین علت این سازمان می کوشد تا جایگاه خود را در شرق اروپا به مراتب قدرتمندتر سازد. ناتو همچنین نیاز دارد تا برای پیروزی در جنگ های اطلاعاتی راهی مناسب پیدا کند. قطع نظر از این ملاحظات تاکتیکی در کانون مسئله، حرکت ناتو به سمت شرق قرار دارد که روسیه با آن مخالف است و این حق را برای خود محفوظ می داند تا از اقلیت روس زبان در دیگر کشورها حمایت لازم را به عمل آورد. در این میان اگر ناتو احساس کند کشورهای عضو حوزه بالتیک یا لهستان در معرض تهدید قرار گرفته اند، باید واکنش مناسب را نشان دهد.
چین در برابر آمریکا (‌از طریق تایوان، ژاپن یا دریای چین جنوبی) به اعتقاد تحلیلگران قدرت نمایی چین و تقویت بنیه نظامی این کشور موازنه قدرت را در منطقه به خطر انداخته است و به گونه ای خطرناک کشورهای منطقه شمال شرق آسیا را تهدید می کند. دریای چین جنوبی، ژاپن، تایوان یا کره شمالی هر یک ممکن است موجب بروز مناقشه ای محلی شوند که روند آن به سرعت از کنترل خارج شود. در این میان اختلافات ارضی بر سر جزایر از عوامل اصلی بروز درگیری خواهند بود.
اختلاف میان ژاپن و چین بر سر مالکیت جزایر سنکاکو/ دیائویو که تحت پوشش معاهده دفاعی مشترک آمریکا و ژاپن قرار دارد از مهمترین این مناقشات است.
یکی دیگر از موضوعات بالقوه دریای چین جنوبی است که فیلیپین دیگر متحد آمریکا به علت اقدامات تحریک آمیز چین در جزایر اسپراتلی با پکن وارد مناقشه شده است. از طرفی بزرگترین مسئله لاینحل در این میان موضوع تایوان است. تغییر موازنه قدرت به نفع چین در منطقه یکی از بزرگترین تغییراتی است که امنیت منطقه شرق آسیا را طی پانزده سال گذشته تحت تاثیر قرار داده است.
 

 

 

برچسب‌ها:
 

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کرج آنلاین و آدرس karajonline.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.